Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА И ОДРЖАНА МОДНА РЕВИЈА

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА И ОДРЖАНА МОДНА РЕВИЈА

Изложба уникатних, одевних предмета од српског платна, атеље-а СКВ из Новог Сада у Србобрану у оквиру манифестације Дани културне традиције, представљена је синоћ у Дому културе.

– Добро вече и добродошли на нашу манифестацију „Дани културне традиције“, казала је, поздрављајући публику, на отварању, Бранислава Секулић, директорка Дома културе и додала:

– Манифестацију започињемо овом изложбом. Данас је са нама атеље СКВ из Новог Сада, који се бави израдом уникатних одевних предмета инспирисани традиционалном српском ношњом. Модели које вечерас можете да видите израђени су од српског платна. Захваљујем се атеље-у СКВ што су се одазвали на наш позив да заједно промовишемо идеју чувања наше богате традиције. Нешто више о самој изложби рећи ће нам власница атеље-а, госпођа Србица Крстић.

Госпођа Крстић објаснила је да поред српског платна у изради одевних предмета њен атеље користи још и природну вуну и вуницу и на тај начин употпуњују модни програм за јесен и зиму.

Након изложбе одржана је модна ревија на којој су модели носили гардеробу атеље-а СКВ, а изложби је предходила радионица за децу. Учестовали су ученици ОШ Јован Јовановић Змај, а Србица Крстић показала им је технику бојења воденим бојама по српском платну, тако да су деца правила уникатне мараме од овог традиционалног материјала.

Модној ревији која је одржана у дворишту Дома културе предходили су наступи певачких група КУД-а Бард и женског хора Клуба за неговање традиције.

Оставите одговор

Top