Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > БИЉА И БИСТРИК ОДУШЕВИЛИ СРБОБРАНСКУ ПУБЛИКУ

БИЉА И БИСТРИК ОДУШЕВИЛИ СРБОБРАНСКУ ПУБЛИКУ

Све се поклопило, расположени и врхунски музичари на сцени, публика која зна због чега је дошла, одлилчан звук и традиционалне музичке вредности упаковане у модерно рухо, тако би у неколико реченица могао да буде садржан коментар синоћњег концерта Биље Крстић и групе Бистрик.

Мишљења су подељена само око тога да ли је направљена грешка што је у последњем тренутку организатор концерта, Дом културе одлучио да концерт буде одржан у сали „Позориштанце“, уместо на Тргу републике. О свему осталом, о једниственом осећању које је обележило синоћњи концерт најбоље говоре аплаузи и осмеси на лицима публике, али и музичара на сцени.

Након 15 година рада и стваралаштва Биља Крстић и Бистрик су дошли у Србобран. Потпуно су се уклопили и на неки начин ставили печат на манифестацију „Дани културне традиције“ која је у организацији Дома културе обележила крај лета и почетак јесени.

Традиционални звук Балкана, песме из Србије, Македоније, Бугарске и Румуније у извођењу Бистрика и Биље Крстић потпуно су разгалиле душу публике која је синоћ уживала у модерном извођењу песама које су победиле време, али упакованим у нови музички целофан. Публика је заједно са Биљом и Бистриком певала „Јовано Јованке“, „Ој Мораво“, „Димитријо сине Митре“, „Пуче пушка“…

Као гост Дома културе Биља је у току дана, у поподневним сатима, у сусрет концерту, одржала музичку радионицу у којој су учестовале девојке из Србобрана које се аматерски баве певањем. Са Биљом су увежбале три песме које су заједно са њом и Бистриком отпевале као гошће концерта, што је био поклон, како за њих, тако и за публику која је до последњег места испунила салу „Позориштанце“.

Концерт који ће дуго остати у сећању Србобранцима и чији звук ће још дуго одзвањати у душама и срцима љубитеља, како је то дефинисала својевремено Ленка, кћи Биљина, „природне музике“.

Наиме, како је синоћ Биља испричала, када је васпитачица питала малу Ленку, какву то музику њена мајка сада пева, Ленин одговор је био: „Моја мама сада пева само природну музику.“

Извор:Србобран.нет

Оставите одговор

Top