Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > АРТ И ПРИЈАТЕЉИ НАШЕМ СРБОБРАНУ

АРТ И ПРИЈАТЕЉИ НАШЕМ СРБОБРАНУ

Синоћ је у галерији Дома културе отворена изложба слика чланова ликовног удружења АРТ из Србобрана и ликовног удружења АТЕЉЕ 05 из Врбаса. Изложба је део акције која је подржана од локалне самоуправе.

Двадесетак слика премијерно су синоћ приказане ликовној публици у Србобрану. Настале су током ликовне колоније која је одржана 06.октобра у Дому културе.

– У предходних 17 година ликовно удружење АРТ учестовало је и организовало низ ликовних колонија. Овај пут договорили смо се да све слике поклонимо нашем Дому здравља „др Ђорђе Бастић“ и на тај начин простор једног од најлепших и уређенијих Домова здравља у Војводини учинимо још лепшим и додатно га хуманизујемо,казала је Драгица Груборовић, председница Удружења АРТ.

На отварању изложбе наступио је на хармоници Иван Арђељан ученик Музичке школе, а присутнима се обратио и директор Дома здравља у Србобрану, др Радивој Остојић.

– Уметнички радови у чекаоницама сигурно ће допринети хуманизацији простора и пржиће прилику да се наши ацијенти док чекају осећају достојанственије. Уметнички радови иначе доприносе смањењу беса и анксиозности, тако да не сумњамо да ће утицати на позитиван однос лекара и пацијената. Уметност треба препознати и прихватити као саставни део здравља и добробити људи у установама као што су здравствени центри. Управо због тога надам се да је ово само почетна основа у естетизацији простора у коме бораве наши пацијенти и користим прилику да се захвалим организаторима ове акције и наравно уметницима чији радови ће од сада красити простор Дома здравља, рекао је др Радивој Остојић.

Оставите одговор

Top