Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Концерти > ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАШЕ УСТАНОВЕ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАШЕ УСТАНОВЕ

„Радујте се увек и свуда“ – овим речима се поздравио Иван Босиљчић са публиком која је у суботу увече дошла да са њим, његовим оркестром и запосленима у Дому културе обележе 52. рођендан ове значајне културне институције у нашој средини.

Сала малог позоришта била је испуњена до последњег места што можда и није потребно говорити јер то је постала пракса када су програми које Дом културе приређује и увек се тражи столица више.

– Наши најважнији задаци јесу едукација и развој културних потреба грађана. Трудили смо се да у одабиру програма испунимо уметнички домет, који ће задовољити интерес и очување публике, а самим тим и представити културу и живот наше општине на најбољи начин, са посебним акцентом на валоризацију културног наслеђа. Дом културе као креатор и носилац програма у овој области од изузетног је значаја и зато имамо обавезу да радимо на стратегији културног деловања, да креативним иновацијама у домену културне политике подижемо општи ниво културног миљеа, у корист наших грађана. Предуслови за успешан рад једне овакве установе, морају пре свега да имају у основи сазнање о тренутним друштвеним, социолошким и културним потребама и потенцијалима, али и сазнања о традиционалним вредостима и историјском наслеђу овог краја, који у својој суштини има и своје грађанске и урбане, мултиетничке, па самим тим и мултикултуралне корене који су расли са економским језгром овог града. У том смислу трудили смо се да осавременимо приступ реализацији традиционалних манифестација, као и планирање других садржаја и гостујућих програма, казала је у својој поздравној речи Бранислава Секулић директор Дома културе и додала:

– Посао који смо урадили у протеклом периоду резултат је постављеног циља, а циљ је био да се трансформишемо у ефикасну и видљиву институцију, са задатком да се активирају сви потенцијали које имамо. У том погледу учињено је много и претрпели смо позитивну промену у начину и приступу рада, у интезитету и у квалитету. Данас смо ефикасна и видљива институција која има свој визуелни идентитет и са којом се публика поистовећује. Дом културе постоји више од 50 година, за сво то време успели смо да стекнемо бројна пријатељства. Захваљујући вама, носиоци смо одговорности за чување лепих вредности. Хвала што дајете мотивацију да тежимо тим вредностима постављајући стандарде, померајући границе и негујући критички дух. Поносна сам на чињеницу да је током последње три године Дом културе успео да се поново позиционира на културној мапи Србије, да врати културу у наш град и да данас можемо да кажемо да стојимо раме уз раме са другим градовима, чак и већим од нашег. Дужност је да како ми данас, тако и генерације које долазе, останемо чувари културе и стваралаштва укорењеног у виталност нашег друштва. Нико други осим нас их неће сачувати. Захваљујем се радницима Дома културе, затим локалној самоуправи која је препознала наш рад и која је давала значајну подршку, медијима који су нас пратили, свим директним и спољним сарадницима, а највише се захваљујем верној публици која је била наш најважнији партнер.

Потом је на сцену изашао Иван Босиљчић који је одушевио србобранску публику а пре свега припаднице лепшег пола које су након наступа искористиле прилику да се фотографишу са нашим познатим уметником, тако да је Фацебоок преплављен фотографијама и видео записима са овог културног догађаја.


Оставите одговор

Top