Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Позориште > ТЕАТАР ТАЛИЈА ПОНОВО У СРБОБРАНУ

ТЕАТАР ТАЛИЈА ПОНОВО У СРБОБРАНУ

Професионално позориште за децу, „Театар Талија“, поново је гостовало у Србобрану изашавши пред публику са новом представом „Доживљаји мачка Тоше“.

Подсећамо, глумци овог позоришта наступали су и раније у Србобрану, а њихова представа „Тајна бакиног таванчета“ коју смо имали могућност да одгледамо током лета, допала се малишанима.

Уколико је могуће судити по изгледу – рекло би се да ни овог пута није било другачије. Деца која су се у среду у 18:00 часова, окупила у пратњи родитеља у сали Малог позоришта, истински су уживала у класичној причи Бранка Ћопића, адаптираној за сценски наступ. Приповетку су прилагодили писац Дарко Јоксимовић и Љиљана Јоксимовић, којој је припала режија, а већ уиграна глумачка постава успела је да најмлађима дочара авантуре чувеног мачка, енергичном и изражајном изведбом.

Носилац ове комедије за децу била је и врсна и домишљата употреба језика који је у забавне и поучне сврхе уприличен пажљиво одабраним фразама, крилатицама и пословицама, а деци се посебно допала музичка деоница уз коју су заједно, тик уз бину, заиграли заједно са глумцима.

И наравно, на самом крају „пало“ је и сликање.

Оставите одговор

Top