Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Промоције > СВАКО ЗЛО ЈЕ ЗА НЕКО ДОБРО

СВАКО ЗЛО ЈЕ ЗА НЕКО ДОБРО

У четвртак 28.11. у 18:00 часова у сали Малог позоришта у Србобрану, у склопу промоције збирке кратких прича „Рекла ми је волим те“ књижевнице Бранкице Дамјановић, некадашње спикерке и новинарке – одржано је књижевно вече. Представљајући Дом културе, Татјана Вујанић отворила је овај догађај, након чега се посетиоцима обратила и сама ауторка.

Бранкица је о својим књигама говорила причајући о свом животу, сматрајући та два неодвојивим. Она отворено тврди „Све што вам преносим и говорим, то је моје лично искуство„, остављајући утисак да је искреност основа на којој њен рад почива и на којој она гради однос са својом публиком.

Црпећи из себе инспирацију коју налази испрва унутар, а затим и у свету, као Творца који нас све штити, Бранкица у својим делима обрађује теме љубави, Бога, лепоте живљења и самоспознаје. Сврховита, некада тешко разумљива и нераскидива повезаност свих ствари, праћена идејом да је све Једно, можда је оно суштинско што Бранкица поручује када тврди „Свако је зло за неко добро„.

За њу су ове речи, најважнија истина о љубави коју се налази у свему и свима – љубави коју назива Богом. Она зазуима становиште да је љубав одлука, избор и верa и да то нису неке пуке речи или фразe, Дамјановић показује на личном примеру, транспарентно говорећи о личним трагедијама и делећи дубока и интимна осећања са публиком која то препознаје.

Изазивајући јаке реакције, она своје књижевне вечери назива Сусретима душа, а током трајања вечери, сузе и загрљали рушили су јаз између слушалаца и говорника.

На самом крају, њене четири књиге („Добро је“; „Рукопис мога брата“ ; „Не бих ово могла без тебе“ и „Рекла ми је волим те“ ) изложене су у продајне сврхе пред посетиоце изложбе, а неки су искористили прилику и за фотографисање.

Оставите одговор

Top