Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ПОСТАВЉЕНА ИЗЛОЖБА КОЛАЖА!

ПОСТАВЉЕНА ИЗЛОЖБА КОЛАЖА!

Изложба колажа Верице Милошевић под називом „Спомен на Ленку и Лазу – ликовне и песничке инспирације“, изложена је у Галерији Дома културе. Позивамо грађане општине Србобран да  нас посете, како би их видели и уживали у њиховој лепоти.

Госпођа Верица Милошевић је ове вредне колаже инспирисане Ленком Дунђерски, легатом предала на чување општини Србобран и Дому културе. Захваљујемо се уметници на поклону.

О аутору:

Верица Милошевић је рођена 3. јуна 1943. године у Црљенцу код Пожаревца. Завршила је гимназију у Петровцу на Млави, а дипломирала глуму у класи Мате Милошевића на академији за позориште, филм, радио и телевизију у Београду. Играла је у Југословенском драмском позоришту, позоришном игралишту, театру поезије, камерном позоришту „Маска“. Од 1967. године је стални члан Српског народног позоришта у Новом Саду, а од 1982. године и предавач глуме на новосадској Академији уметности. Сада живи у Петровцу на Млави.

Добитник је Годишње награде Српског народног позоришта за улогу Анастасије у Дому Бернарде Албе и златне значке културно – просветне заједнице Србије.

Излагала је своје колаже у Београду, Новом Саду, Крушевцу, Смедереву, Сремским Карловцима, Ваљеву, Костолцу, Раброву, Кучеву, Великом Градишту, Мајданпеку, Тополи, Пожаревцу, Петровцу, Златибору и у Србобрану.

Оставите одговор

Top