Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ОНЛИНЕ ИЗЛОЖБЕ ДОМА КУЛТУРЕ

ОНЛИНЕ ИЗЛОЖБЕ ДОМА КУЛТУРЕ

Ванредни услови које живимо, изазвани пандемијом коронавируса, потиснули су друштвени живот у други план, а са њим и сва културна дешавања. Препоруком Министарства културе и информисања установе културе почеле су са радом, а међу њима је и србобрански Дом културе.


Како је за наставак рада потребно да се испоштују све прописане мере које су и даље на снази, Дом културе није у могућности да на уобичајен начин презентује уметност, односно да у своју галерију позове грађане. С тим у вези, директорка ове Установе Милица Зарић, одлучила је да једном недељно направи изложбу слика која ће грађанима бити доступна онлине.

Прву изложбу слика, коју можете пронаћи у галерији у дну овог чланка, чине дела сликара експресионисте Браце Азарића. Његове слике красе галерију Дома културе од средине марта месеца, али како је готово у исто време дошло до проглашења ванредног стања, дела су остала неприступачна за конзументе уметности.

О аутору и сликама:


„Гледајући слике Браце Азарића чак и лаик за уметност одмах схвати, да су у питању оригинална дела. Под том констатацијом не мислим на уметнички правац, већ на оригиналност појединца. Живимо у времену вртоглавог технолошког напретка, а према класици се односимо са делимичним подозрењем. Проживљавајући искуства разних догађаја последњих година, изложби слика, скулптура, па чак и ручних радова, имамо утисак копија делова уметничких дела, па чак и целих концепција. Све захваљујући моменталној доступности информација, у овом случају, туђе уметничке имагинације. Код Браце Азарића то није случај“, оценио је стваралаштво овог сликара потредседник асоцијације „АртЦЕНТАР“ из Новог Сада, Иштван Фуско.


Оставите одговор

Top