Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ИЗЛОЖБА ЈЕ ОТВОРЕНА ДО 15.МАЈА

ИЗЛОЖБА ЈЕ ОТВОРЕНА ДО 15.МАЈА

У присуству ликовне публике у понедељак увече, у нашој галерији, отворена је изложба слика Ангеле Јовић Зеремски.

-Месец април је оно време у години када представљамо и афирмишемо младе уметнике, а посебна нам је част што је то вечерас сликарка из наше општине која је своју прву самосталну изложбу одлучила да одржи баш у нашем Дому културе. Честитам јој што је скупила храбрости, да после неколико учешћа на заједничким изложбама и колонијама, по први пут пред публику стане са искључиво својим сликама, овим речима изложбу слика сликарке из Турије, Ангеле Јовић Зеремски, отворила је директорка Дома културе Соња Стојновић.

Поред ње љубитељима ликовне уметности обратио се и Иштван Фуско, још један ликовни стваралац из наше средине. Он је говорио о уметничким дометима сликарке којој је ово прва самостална изложба, али и колега који је написао предговор за изложбу:

-У једном даху написао сам предговор за ову изложбу. Оно што сам запазио на њеним сликама, је да она своју ведрину и тај широки осмех преноси и на платна. Најбољи цртачи на свету су углавном архитекте, они своје уметничке цртеже и слике доводе до толике перфекције да та дела постају гротескна, мени чак неподношљива. Hоћу да кажем, да не мора цртеж бити савршен, много је важнија та енергија коју преноси, та позитивна реакција и веселе боје које имају Ангелина дела. Желим јој да настави да ради, да се усавршава, напредује, јер има шта да покаже.

Видно узбуђена свим присутнима, укључујући органзатора који је омогућио да се виде њени радови, лепим речима се захвалила ауторка изложбе и пожелела им да уживају у њеним сликама.

 

Оставите одговор

Top