Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > „ЛЕНКИНО ПЕРО“ ПРИПАЛО ЈЕ АЛЕКСАНДРИ ЧОБАНОВ

„ЛЕНКИНО ПЕРО“ ПРИПАЛО ЈЕ АЛЕКСАНДРИ ЧОБАНОВ

Ове године по први пут одржано је у оквиру манифестације „Ленкин прстен“ такмичење за младе песнике. Свечана додела била је у суботу, а награде су уручиле Милена Аларгић, председница СО Србобран и Соња Стојновић, директорка Дома културе.

„Ленкино перо“ како је назив ове песничке награде припала је Александри Чобанов, ученици Гимназије “Светозар Милетић”, за песму “Пружам ти руку”, док су похвале „Ленкино перо“ за 2021. годину, припале Анђели Грујић, ученици ОШ “Жарко Зрењанин Уча” из Надаља, за песму “Љубав је чудна бајка”, и Нади Симић, ученици ОШ “Јован Јовановић Змај”, из Србобрана, за песму “Љубав са мном”.

 

  • Љубав је сама по себи врло озбиљна ствар, а писати о љубави једнако је озбиљно. Та озбиљност се носи кроз цео живот, не може се бити неозбиљан а мислити о љубави, без обзира да ли имате 15, 35, 50 или 65 година, идеја љубави до краја живота заокупљује човекову пажњу. Ленка Дунђерски је била млада, али врло озбиљна девојка, која је врло озбиљно мислила и писала о љубави. Моја Ленка, Ленка из књиге ‘Чудесни свет Дунђерских’ је врло озбиљно схватила однос према својим родитељима, према Лази Костићу, врло озбиљно је схватала себе у том односу према једном од највећих песника које је овај народ дао. И Лаза је био озбиљан према Ленки, неозбиљан не би могао испевати најлепшу песму на српском језику, Santa Maria della Salute. У драмском тексту ‘Од раја до безњенице’ уверићете се колико сте ви били озбиљни пишући о љубави, не само колико је Ленка била озбиљна у љубави према Лази Костићу. Будите поносни што сте део једне књижевне породице којој од вечерас припадате и званично, на чијем је челу Србобранка Ленка Дунђерски. Негујте култ Ленке Дунђерски, поручио је младим песницима Суботички.

Оставите одговор

Top