Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „У ЛЕНКИНОМ ПРСТЕНУ“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „У ЛЕНКИНОМ ПРСТЕНУ“

У Галерији Дома културе Србобран у понедељак 13. новембра 2023. године је отворена изложба слика насталих на осмом сазиву ликовне колоније „У Ленкином прстену“. Традиционално, колонија је тематски била посвећена на најлепши начин опеваној љубави песника Лазе Костића и Ленке Дунђерски, а отварање изложбе је први програм вишедневне манифестације „Ленкин прстен“ која се организује поводом доделе истоимене књижевне награде за најлепшу љубавну песму објављену на српском језику у претходних годину дана.

На зидовима изложбеног простора у Дому културе до 27. новембра могу се видети радови 31 уметника из Србобрана, Врбаса, Новог Сада и других околних места. О љубави као најузвишенијем људском осећају, о избору мотива и стварању на колонији, о значају ликовног изражаја у манифестацији каква јесте „Ленкин прстен“, говорили су Драган Симић и Мирјана Панчић из удружења ликовних уметника из Врбаса и Новог Сада, затим сликар из Србобрана Ивица Бачак, а програм је отворио директор Дома културе Србобран Дејан Корцеба.

У музичко-поетском делу програма за клавиром је свирала Биљана Јацић, а своје нове стихове говорио је песник Горан Благојевић.О изложби и манифестацији известила је и Радио-телевизија Војводине.

Оставите одговор

Top