Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > ДОМ КУЛТУРЕ ДОЧЕКАО ГОСТЕ ИЗ БЕОГРАДА!

ДОМ КУЛТУРЕ ДОЧЕКАО ГОСТЕ ИЗ БЕОГРАДА!

Група туриста из Београда посетила је Србобран и упознала знаменитости у нашој средини. Домаћин који је гошће из престонице, које су преко туристичке агенције у Србобран стигле на „путовању изненађења“  у оквиру прославе 8. марта, дочекао je и био водич кроз историју Србобрана, директор Дома културе и лиценцирани туристички водич, Дејан Корцеба.

У Дому културе организована је продајна изложба сувенира, гошће су прошетале обалом Великог бачког канала и сазнале све у вези са овом воденим током, његовим значајем и историјатом, упознате су са свим битним детаљима велике и историјске битке која је вођена у Србобрану током револуције 1848/48,чуле су причу о најзначајнијим објектима у Србобрану, Србобранцима, као и све битно о породици Дунђерски.

“Посетили смо и Жути бунар и пили воде, а пешачки обилазак смо завршили у галерији Дома културе где су посетиоци имали прилике да виде портрете чланова породице Дунђерски и репродукције оригиналних матичних књига из архива, као и да чују детаљну причу о њиховом животу и значају. Тада су добили прилику да чују одломке из дневника Ленке Дунђерске и њених последњих уписа неколико дана пред смрт, а одмах затим песму  „Santa Maria della Salute“ изговорио је песник Горан Благојевић.

Својом осећајном интерпретацијом расплакао је многе даме”, износи утиске Дејан Корцеба.

Група је посетила и србобранско гробље где је капела у којој је сахрањена Ленка Дунђерски, а потом су се гошће упутиле на „Салаш на три воде“ где су их дочекали тамбураши, традицонална војвођанска кухиња и пиће.

Из туристичке агенције кажу да планирају још оваквих посета и долазака у Србобран, како због задовољних туриста, тако и повећаног интересовања за љубавну причу о Лази Костићу и Ленки Дунђерски.

 

 

Оставите одговор

Top