ДАНИ КУЛТУРНЕ ТРАДИЦИЈЕ
ДОМ КУЛТУРЕ
favorite_border
calendar_month
09 окт 19:00
Траје до 14 окт, 17:00 4d 22h

ДАНИ КУЛТУРНЕ ТРАДИЦИЈЕ

Добро дошли на традиционалну манифестацију „Дани културне традиције“ која се ове године одржава 22. пут. Тема овогодишње манифестације су свадбени обичаји код Срба и Мађара.

Првог дана манифестације, у понедељак 09. октобра, у 19 часова можете погледати изложбу „Девојачка спрема“. Кроз изложбу ће вас стручно водити етнолошкиња, музејска саветница Музеја Војводине Љиљана Трифуновић. Изложени експонати су прикупљени од наших суграђанки и удружења.

Другог дана, у петак 13. октобра, у 19 часова бићете у прилици да погледате модну ревију фризура и венчаница. За фризуре су задужени ученици Гимназије и стручне школе „Светозар Милетић“ у Србобрану – одсек фризер, а венчанице обезбеђује студио венчаница „Гога стил“ из Новог Сада (спонзор).

Трећи дан, субота 14. октобар, је резервисан за приказ свадбеног обичаја „Мешовити брак“ где ћете се упознати са обичајима који су у савременом животу заборављени. Младожења, Србин, и његова свадбена поворка одлазе фијакерима по младу, Мађарицу.

Све ово можете испратити од 11 до 17 часова у просторијама Дома културе Србобран и просторијама Клуба за неговање традиције и обичаја свих народа и народности Војводине. Учествују КУД „Стеван Владислав Каћански Бард“, Клуб за неговање традиције и обичаја свих народа и народности Војводине и удружење „Рука спаса – Савка Лазић“ Србобран. Сватове прате српски и мађарски тамбурашки оркестри.

 

 

Скенирај Код
Старосна група
Сви