Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Позориште > АКРОБАТИКА МАТЕМАТИКА

АКРОБАТИКА МАТЕМАТИКА

СУБОТА, 25.11.2017. ГОДИНЕ У 17 ЧАСОВА

САЛА МАЛОГ ПОЗОРИШТА (ПОЗОРИШТАНЦЕ), СРБОБРАН

УЛАЗ СЛОБОДАН

Дом културе вас позива на позоришну представу за децу.

Девојчица Лили и њен најбољи другар Мили се често играју. Девојчицин дека Жуборко је због тога сретан, али жели да деца кроз игру и уче. Из тог разлога он својој унуки поклања десет лопти које на себи имају назначене бројеве од јединице до нуле. Кроз комичну играрију са деком, девојчица Лили и дечак Мили, иначе два актера гимнастичких способности, својим телесним акробацијама илуструју бројеве, тј. играју се математике акробатике.

Радња представе прожета је комичним елементима како би малишани лакше упамтили едукативни садржај представе, а уз то и неке најосновније математичке појмове, примерене њиховом узрасту. Представа се најприближније може описати као физички театар за децу, где у први план долази комбинација гимнастичких вештина и поезије.

Циљ представе је да деци покажемо модел учења кроз игру и физички покрет, који сматрамо битним за рану стимулацију когнитивних способности детета. Такође, циљ нам је и да се код деце створи позитиван однос према математици, научној дисциплини са којом се деца први пут срећу кроз предшколски рачун и касније у основној школи кроз часове математике. Сем математике присутни су и мотиви из области екологије и астрономије. Што се тиче функције физичког покрета у представи, циљ нам је да код деце побудимо потребу за радом на сопственој грациозности, музикалности, окретности, маштовитости, креативности, правилном држању тела,развоју моторичних способности и ритмишности покрета.

Режија и сценарио:

Предраг Коларевић

Музика:

Избор из популарне класичне музике

Играју:

Предраг Коларевић

Сара Пејчић

Мирослав Петровић

Оставите одговор

Top