Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Позориште > АПЛАУЗИ И ОСМЕСИ У ПУБЛИЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ БРАКОЛОМИЈЕ!

АПЛАУЗИ И ОСМЕСИ У ПУБЛИЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ БРАКОЛОМИЈЕ!

Још једна у низу позоришних представа са хумористичким освртом на брак и мушко-женске односе, одржана је јуче у Србобрану у сали Малог позоришта.

Комедија „Браколомије“ дело је написано, режирано, продуцирано и изведено од стране четворо глумаца који су за потребе перформанса забавили публику широким распоном ликова драме, позамашним репертоаром костима и употребом модерних позоришних реквизита, вешто играјући се ефектима светлости и таме у минималистичком сценском окружењу.

Бавећи се стереотипима, Анђела Јовановић, Бојана Стефановић, Александар Срећковић Кубура и Ненад Стојменовић, успели су да Србобранцима представе и приближе разноликост брачног живота, осликавајући својом изведбом различите типове супружника и тешкоће које се у брачном животу могу јавити.

Начин на који су ова тематика и мотиви обрађени, прича је за себе, с обзиром на то да је контекст радње, такмичарски ријалити шоу. Учесници програма међусобно се боре за прво место које је резервисано за најгори брачни пар, док је плаћена бракоразводна парница награда која припада победницима.

Колико интима кошта, да је ли јавност адекватно место у којој се она износи и има ли места приватности у свету који убрзаним кораком постаје све више и више дигитализован питања су са којима се порастом технологије срећемо све ћешће и која овај комад није запоставио иако је контекст радње, као средство њиховог постављања, крајње суптилно употребљен.

Труд четворке није прошао незапажен међу Србобранцима па сходно тиме, ни ненаграђен. На изведбу присутних публика је реаговала и више одобравајуће, бодрећи разнолике такмичаре наводног ријалити програма осмесима и честим аплаузом.

Догађај је организовао Дом Културе у Србобрану.

Оставите одговор

Top