Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Позориште > ПРЕДСТАВА ДО НОВЕ ГОДИНЕ

ПРЕДСТАВА ДО НОВЕ ГОДИНЕ

Након успешно одржане глумачке премијере у виду позоришног комада „Љубав, навика, паника“ драмска секција Дома културе у Србобрану наставља са даљим радом.

Били смо на првој проби драмске секције Дома културе где нас је са младим глумцима аматерима дочекала Лидија Стевановић, глумица и првакиња Српског народног позоришта, која ће до даљег водити ову групу младих аматера.

Сусрет упознавања одиграо се прошле суботе у 11:00 часова, када је одржана прва званична аудиција, а среду је у току поподневних часова одржана и прва проба.

За наш портал своје иницијалне утиске о групи као и планове за будућност, Лидија Стевановић исказала је следећим речима:

  • Дошла сам овде по позиву директорке Милице Зарић која ме је позвала да радим са једном екипом младих људи, ученика, који су, чујем, врло успешно извели једну представу летос. Они су предивни, млади су, заљубљеници су у позориште, воле да глуме, опуштени су, додајући
  • Јако су занимљиви, симпатични, вредни. Они се баве и спортом и воле и позориште и имају обавезе у школи. Ово је други наш сусрет, правимо неки распоред и покушавамо да нађемо и ускладимо време за пробе. Када направимо распоред онда ћемо почети да радимо озбиљно, а ја се надам да ћемо успети да нађемо недељно један термин и да ћемо направити представу до Нове године.

Стиче се утисак да је драмска секција младих у Србобрану задала себи завидан темпо, од две представе годишње, летње и зимске, а осим радних планова, најављен је и заједнички одлазак у Српско народно позориште, како би деца могла стећи и ту врсту глумачког образовања и искуства:

  • Прва ствар коју ћемо урадити је да одемо у позориште сви заједно да одгледају неку моју представу или неку представу мојих колега у српском народном позоришту. Ја сам чула да они нису никада били у позоришту, што је мени јако чудно и зато смо Милица и ја одлучили да током октобра или новембра посетимо Српско народно позориште и Позориште младих јер постоји и у једном и у другом позоришту одговарајући репертоар који би они могли да погледају, изјавила је Лидија.

Оставите одговор

Top