Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АРТ ЦЕНТРА

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АРТ ЦЕНТРА

Поставка међународне путујуће изложбе АртЦЕНТРА , „Арт_Квадрат“, освежила је зидове Галерије Дома културе.

Отварање је било јуче у 19:00 часова, а наступиле су са изведбом класичне музике на клавиру, ученице Биљана Јацић и Ана Станојевић. Посетиоцима су се потом обратили Милица Зарић, директор Дома културе у Србобрану, Дарко Чонкић, директор АртЦЕНТРА и Иштван Фуско, потпредредседник АртЦЕНТРА у Новом Саду, филијала Београд.

Ово је јединствена прилика да се наши суграђани упознају са различитим техникама стваралаштва,изјавила је директор Дома Културе у Србобрану, Милица Зарић.

Значај једне овакве изложбе истакао је Дарко Чонкић уједно учинивши осврт на улогу и позицију уметности унутар друштва. Завршна реч припала је Иштвану Фуску који је искористио прилику да најави заједничку изложбу са професором Светозаром Каћанским, која ће бити отворена 16 јануара у Галерији „Royal“ у Скадарлији.

Концептуално гледано, „Арт_Квадрат“ је изложба слика малог формата, настала у духу некадашње изложбе „Мали формат“ аутора Радета Марковића. Своје радове изложило је укупно 40 аутора, од тога двоје из Србобрана. То су Владимир Цуцић и Алекса Мавренски, са радовима „Јахач апокалипсе“, односно, „Чуваркућа“.

У склопу изложбе, отворено је и гласање за посетиоце, који заједничком одлуком могу одабрати најбољу слику.

Изложба ће бити отворена до 21. 10. 2019.

Оставите одговор

Top