Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > МЛАДИ ПЕСНИЦИ ГОВОРИЛИ СВОЈУ ПОЕЗИЈУ

МЛАДИ ПЕСНИЦИ ГОВОРИЛИ СВОЈУ ПОЕЗИЈУ

Трећи дан манифестације “Ленкин прстен” обележило је Вече младих песника одржано у недељу у Галерији Дома културе. У једночасовном аранжману, млади књижевни ствараоци имали су прилику да јавно представе властиту поезију љубавне тематике, као и да за то буду награђени.

Више од четрдесеторо младих песника аматера са подручја општине Србобран учествовало је у овом догађају. Будући да су управо својим трудом и залагањем допринели томе да исти буде успешно одржан, Дом културе је припремио подстицајне награде за њих у виду песничких збирки аутора изниклих на србобранском тлу (“Љубав је навада” Горана Благојевића и “Живот је сладак, чак и кад горак је” Бојана Младеновића), за нешто старије ученике али и роман за децу “Аги и Ема” Игора Коларова, намењен најмлађима.

Своје поетске радове изнели су ученици основних школа “Вук Караџић” и “Јован Јовановић Змај” из Србобрана, ученици ОШ “Петар Драпшин” из Турије, ученици ОШ “Жарко Зрењанин Уча” из Надаља, те ученици Гимназије и економске школе “Светозар Милетић” из Србобрана.

На самом почетку вечери, окупљенима се обратила директорица Дома културе, Милица Зарић, изјавивши:

„Циљ манифестације “Ленкин прстен” јесте подстицање књижевног стваралаштва у области љубавне поезије и ми се трудимо већ дужи низ година да подстичемо и младе. Због тога, ово није било такмичење или конкурс него ће сви који су послали своје песме бити награђени књигама које дарује Дома културе. Ове године ми смо се одлучили да књиге које поклањамо буду књиге наших песника.“

У наставку, улога модератора је припала чланици драмске секције Дома културе, Теодори Момчиловић, и она је водила програм најављујући песнике који су подељени по групама редом излазили пред публику.

Завршну ноту догађају пружили су рецитали Горана Благојевића и Бојана Младеновића који су својим песамама употпунили ову приредбу.

Оставите одговор

Top