Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Концерти > СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ ТЕОДОРЕ МРКАЈИЋ

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ ТЕОДОРЕ МРКАЈИЋ

Дом културе вас позива на солистички концерт Теодоре Мркајић.

Теодора Мркајић рођена је 1998. године у Новом Саду.

Музичку школу уписује прилично касно, са 13 година. Завршава четири разреда ниже школе убрзано, за две године, како би стигла да је заврши упоредо са основном школом. Основну музичку школу завршила је у класи проф Кондић Лазара, у Врбасу, а упоредо и основну школу „Петар Драпшин“ у Турији као „Вуковац“.

Након тога уписује средњу музичку школу у Суботици и наставља сарадњу са професором Кондићем. Средњу школу је завршила са скроз одличним успехом кроз све четири године и проглашена је за Ученика генерације (2013-2017)

Након тога, исте 2017. године уписује Факултет Музичке Уметности у Београду, где је тренутно студент треће године у класи проф. Огњена Поповића.

Током школовања прави веома запажене успехе,  доноси велики број првих награда са такмичења, учествује у великим пројектима и концертима и усавршава се радећи са еминентним професорима из земље и иностранства. У средњој школи свира са Суботичком филхармонијом и са својих 16 година улази у историју као најмлађи члан који је свирао кларинет до тада. У току студија остварује још један велики успех, а то је наступ у Београдској филхармонији, где је свирала концерт под вођством чувеног диригента из Велике Британије Хауарда Грифитса.

3.02.2020. године у 18 часова

Галерија Дома културе, Србобран

Улаз слободан


Оставите одговор

Top