Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Концерти > КЛАРИНЕТИСТИ У ГАЛЕРИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ!

КЛАРИНЕТИСТИ У ГАЛЕРИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ!

Солистички концерт Теодоре Мркајић одржан је јуче у Галерији Дома културе у Србобрану.

Посетиоци су имали прилику да у кларинетском извођењу чују композиције W.А. Моцарта, О. Поповића, Френсис Поуленца и других, а пијанисткиња Миона Барбул, постарала се да Теодорино извођење добије и клавирску пратњу.

О самом концерту али и својим почецима, млада кларинетисткиња је изјавила:

У нашем селу, у Турији, ја сам прва која је икада свирала кларинет. Због тога, није било могућности да се школујем у свом месту и морала сам да идем у Врбас, како бих похађала музичку школу. Тада је све то било ново и непознато и када сам пролазила улицом, људи су отварали прозор и питали се – шта је то сад? -, јер, је реч о мање познатом инструменту, а људи углавном знају за ове популарније.“ – рекла је Теодора, додајући:

Ипак, данас могу поносно да кажем да сам срећна јер смо добили могућност да се наша деца школују. Музичка школа „Врбас“ је отворила одељење за Србобран и Турију тако да сада имам и мале наследнике и они ће свирати вечерас заједно са мном, као гости изненађења. Да их охрабримо и да виде да је ово нешто јако лепо. Да подстакнемо децу да се баве уметношћу и да се едукују, а не само да им дамо телефон и компјутер. Надам се да ћете вечерас уживати и да ћете по изласку са овог концерта изаћи са лепим емоцијама.

Након њеног обраћања, наступили су и најмлађи полазници музичке школе „Врбас“ у Србобрану и Турији, са одсека кларинет, а потом је са Теодором наступио и гост из Београда, мастер кларинетиста, Никола Марић.

Концерт је трајао сат времена.

Оставите одговор

Top