Ви сте овде
Почетак > Обавештења > ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА ЛИКОВНО КРЕАТИВНУ РАДИОНИЦУ

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА ЛИКОВНО КРЕАТИВНУ РАДИОНИЦУ

На радионицу се можете пријавити позивом на број Дома културе Србобран 021/731-919 сваког радног дана до 12. јуна у периоду од 08 – 14 часова (приликом позива оставите име и презиме детета, број година и контакт телефон како бисмо вас обавестили о данима и сатницама одржавања радионице).

Ликовно-креативна радионица „Бојом до осмеха и знања“ изродила се као плод заједничке идеје Дома културе Србобран и мастер ликовног уметника Ђорђа Ћорића, да деци која желе да се баве креативним радом (деца од 7 до 15 година) пруже прилику за дружење..

Радионица ће бити организована у простору Дома културе Србобран, почевши од 15. јуна. Тачно одређени термини ће бити накнадно објављени (два пута недељно у трајању од сат и по времена).

Ликовно – креативна радионица „Бојом до осмеха и знања“ базирана је на идејном решењу да кроз креативно-стваралачки приступ најмлађима пружи како шансу за квалитетну разоноду и дружење, тако и да кроз енергију пријатне атмосфере упознају могућности различитих ликовних техника и њихових комбинација (цртање, сликање…). Подстицај најмлађих да кроз ликовно стваралаштво искажу оно што желе да кажу или осећају је здрав темељ природног ослобађања и слободе изражавања који иновативно делује како на само дете тако и на публику која кроз дело не упознаје само дело него и младог аутора. Ликовно изражавање кроз одређену тему или пак слободу одабира теме и мотива позитивно утиче на ангажовање дубљег перципирања околине код деце и покреће креативно снажнији и интелектуално продубљен баланс у односу виђеног, усвојеног и израженог. Дечије стваралаштво је једно од најчистијих и најискренијих казивања, али неретко и директан дијалог са старијом популацијом.

Свако дете може да понесе одређене жељене предлошке (фотографије, књиге, енциклопедије…) са жељеним мотивом на основу којих ћемо стварати рад и на тај начин подстаћи дете да размишља о теми коју је одабрало. На тај начин развијамо способност корелације са другим сферама које јесу или могу бити део одабраног мотива.

Идеја је да се кроз креативност деца међусобно упознају, ослободе, усвоје нове ликовне вештине и знања, упознају значење боје и функцију саме боје и линије, али уједно и бар мало одвоје од телевизије и лако доступних интернет садржаја.

Дом културе Србобран обезбеђује целокупни материјал потребан за креативно стваралаштво.

Радионицу води мастер ликовни уметник Ђорђе Ћорић.

Оставите одговор

Top