Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > СВУ ПАЖЊУ СМО УСМЕРИЛИ НА СРБОБРАН И НАШУ ОПШТИНУ

СВУ ПАЖЊУ СМО УСМЕРИЛИ НА СРБОБРАН И НАШУ ОПШТИНУ

Ово је између осталог казала Милица Зарић, директорка Дома културе, поводом изложбе старих фотографија Србобрана која је данас постављена на Тргу слободе и биће тамо до четвртка тако да ће моћи да је виде сви грађани који прођу кроз парк.

Сви садржаји Дома културе су овог лета условљени мерама које је донео Општински штаб за кризне ситуације, а поводом пандемије ковид 19.

– Определили смо седа у складу са мерама које су донете наше садржаје потпуно ускладимо, тако да осим ових изложби на отвореном, грађанима нудимо садржаје које снимамо и потом објављујемо. За сада имамо добру повратну информацију, тако да ћемо наставити у том правцу и већ у четвртак снимамо нови видео који ће љубитељи културе моћи да погледају. Фокус нам је на Србобрану, на нашој општини тако да гледамо да максимално искористимо ресурсе које имамо, казала је Зарић и додала:

– Ова изложба је део колекције коју имамо у нашој установи. Старе фотографије увек привлаче пажњу, буде сећања и инспирација су за неке нове уметнилке подухвате. Зато позивамо све наше грађане који имају старе фотографије да нам помогну да обогатимо ову колекцију и увећамо је. То је један од добрих начина  да сачувамо од заборава нека прошла времена и дух који је красио нашу општину одувек.

 

Оставите одговор

Top