Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Промоције > ПРЕДСТАВЉАМО КЊИГУ ЗОРАНА СУБОТИЧКОГ

ПРЕДСТАВЉАМО КЊИГУ ЗОРАНА СУБОТИЧКОГ

„Чудесни свет Дунђерских“ је наслов књиге коју представљамо у сарадњи са Народном библиотеком, уз подршку општине Србобран.

  • У циљу очувања и промоције духовне, културне, градитељске и економске баштине коју су оставили иза себе и чији трагови постоје, осмишљен је пројекат Чудесни свет Дунђерских са циљем упознавања шире јавности, домаће и стране, о величини и значају породице Дунђерски и свих значајних личности са којима су они били у дотицају. Пројекат је подразумевао и повезивање градова и општина у којима су Дунђерски оставили неког трага, повезивање културних установа, туристичких организација, привредника и креативних предузетника који би својим радовима и делима могли оживети сећање на једну заиста велику, моћну и заслужну породицу какви су били Дунђерски, пише у опису ове књиге издавач (Прометеј) и додаје:
  • Јасно је да Дунђерски представљају инспирацију за креативни приступ ономе што су чинили и што су значили у свом добу, те да представљају заштитни знак Војводине, оне просперитетне, инвентивне, радне и вредне, окренуте стицању не само материјалних добара, него и подизању општег квалитета јавног живота и перманентне модернизације. Тако је и аутор одлучио да се посвети тој породици, на аутентичан начин, понајпре драмским и позоришним радом. Тако су настајали у одређеном временском континуитету драмски текстови Од раја до безњенице, монодрамско казивање Тестамент Богдана Дунђерског, драма Мара, Богданова и монодрама Лазар велики, Дунђерски.

 

Оставите одговор

Top