Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > ПРОГРАМ ДОМА КУЛТУРЕ У НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА

ПРОГРАМ ДОМА КУЛТУРЕ У НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА

Након јаче од годину дана забране окупљања на јавним местима установа за културу Дом културе Србобран жели да се одужи својој публици. Испратимо пролеће које нас уводи у жељно чекана културна дешавања на отвореном. Тим поводом припремили смо следеће програме:

14.06.2021. Отварање изложбе портрета глумаца „Великани српског глумишта“. Удружење грађана “Жанка Стокић” Раброво.

19 часова

Галерија Дома културе, Србобран

Улаз слободан

 

О удружењу:

Удружење грађана “Жанка Стокић” Раброво спровело је 4 конкурсна круга за израду портрета глумаца зарад сталне изложбене поставке “Великани српског глумишта” која је отворена у Малој сали Дома културе у Раброву.

Будући да је велика српска глумица Жанка Стокић значајан део живота провела у Раброву, месту у коме се од 2002. године одржавају Позоришне свечаности “Жанки у част”, указала се потреба да се на једном месту обједине великани позоришне и филмске сцене Србије, кроз сталну изложбену поставку, портретима глумаца који су оставили неизбрисив траг у историји српског позоришта.

 

15.06.2021. Промоција књиге „Тамбурашке приче из давнина“, аутор Зоран Кнежев.

 

19 часова

Двориште Дома културе

 

О књизи ће говорити: мр Синиша Јокић, директор Завода за заштиту споменика културе града Новог Сада Зоран Бугарски Брица, руководилац секције „Центра тамбурашке културе“ Зоран Кнежев, хроничар, публициста, и аутор књиге.

У музичком делу ће наступати Зоран Бугарски Брица са оркестром и легенда војвођанске тамбурашке песме господин Милан Прунић – Дума.

 

16.06.2021. КабареНАС ДВЕ

19 часова

Двориште Дома културе, Србобран

улаз слободан

 

Пева: Ана Радоњић-Зое Кида

Текст, режија и улоге: Татјана Кецман

Духовита, забавна и веома атрактивна прича о жени, која је опседнута каријером и њеним алтер егом, којем недостаје љубав. Једна од “њих две” бомбардује публику рецептима, саветима и новим методама за успех у друштву, док се друга, нежнија верзија ње саме, песмом бори за љубав, романтику и “оно мало душе”. Две потпуно различите жене спаја једно кабаретско вече у којем се „спонтано“ пева, глуми и наздравља животу. У овим урбаним временима у којима жене, зарад каријере, све више занемарују сопствену природу, потребу за љубављу и материнством, кабаре се нашао као подршка природно лепој и нежној жени.

17.06.2021. Дечја позоришна представа „Лав и Миш“ у изведби АРС ЛОНГА

У 17 часова школско двориште у Надаљу

У 19 часова двориште Дома културе, Србобран

 

Играју: Предраг Коларевић и Тања Дамјановски

 

О представи:

Представа „Лав и Миш“ је обрада једне од најлепших Езопових басни. Криз причу и  игру, деца ће добити одговор на готово увек присутно питање: „Кад ћу већ једном да порастем?“…

Поука басне је да можеш бити храбар, иако си мали. Исто тако не значи да не можеш бити уплашен и тражити помоћ, ако си велики. И колико год да смо различити, можемо бити пријатељи. Као што то постану наши Лав и Миш.

 

 

У случају лоших временских услова, програми ће се одржати у Сали Малог позоришта.

Молимо грађане да се понашају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије, како би спречили ширење и поспешили сузбијање заразне болести КОВИД 19.

Оставите одговор

Top