Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ЖАНКИ У ЧАСТ – ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ВЕЛИКАНИ СРПСКОГ ГЛУМИШТА“

ЖАНКИ У ЧАСТ – ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ВЕЛИКАНИ СРПСКОГ ГЛУМИШТА“

У галерији Дома културе је отворена изложба портрета глумаца, под насловом „Великани српског глумишта“. Изложено је 36 слика које су део колекције Удружења грађана „Жанка Стокић“ из Раброва.

Отварање је почело музиком из филма „Балкан експрес“, а донели су нам је Милош Миливојевић на гитари и Стефан Миловић на кларинету, обојица наставници Музичке школе у Врбасу, одељење у Србобрану.

Директорка Дома културе Соња Стојновић у уводној речи између осталог је изнела оцену да је „изложба заиста посебна јер у различитим сликарским техникама можемо видети успех аутора да изнесе на платно емоцију великих српских глумаца, који су својим улогама обележили епохе у којима су стварали“.

У име Удружења грађана „Жанка Стокић“ изложбу је отворила др Љиљана Јовановић. Она је казала да је значајан део свог живота Жанка Стокић провела у Раброву, где се безмало двадесет година одржавају Позоришне свечаности „Жанки у част“.

– Ова изложба је настала по идеји Драгана Деспота Ђорђевића, а на конкурс за сталну изложбену поставку у Раброву под називом „Великани српског глумишта“ пристигло је преко 200 радова. Одабрано је 78 који су део сталне поставке, казала др Јовановић и додала:

– Одабрани радови својим изразом, снагом, психолошком продубљеношћу личности дају својеврстан омаж људима из театра који су својим делима обележили епохе у којима су играли.

Искористите јединствену прилику и ових дана посетите Галерију Дома културе и уверите се у упечатљивост уметничких дела која су изложена.

Оставите одговор

Top