Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Биоскоп > КРЕЋЕ БИОСКОП НА ОТВОРЕНОМ!

КРЕЋЕ БИОСКОП НА ОТВОРЕНОМ!

Дом културе заљубљенике у биоскоп и седму уметност овог лета обрадоваће пројекцијама филмова на отвореном.

Наша сарадња са Фестивалом „Слободна зона“ се наставља, тако да је Србобран на мапи 15. тuрнеје „Слободна зона“.

Све пројекције ће се одржавати у дворишту Дома културе, а почетак је у 21.00 часова. Улаз је слободан.

 

15. Турнеја Слободне зоне у оквиру овогодишњег избора филмова доноси следеће филмове:

 

23.06. Ундине (игр.) –  / Немачка, 2020, 91′

Да ли је потрага за правом љубави у ствари само мит?
Можда се због тога главна јунакиња и зове Ундине попут водених нимфи, митолошких бића које се свете својим љубавницима за неузвраћену љубав?
Ундине је историчарка која ради као кустоскиња у једном од музеја у Берлину. Нестварно лепа, зна све о Hумболт Форуму, а начин на који износи своје знање о историји града који је изграђен на мочвари посетиоцима музеја је колико професионалан, толико и грациозан. Њена стара љубав Јоханес одлази, и цео њен свет се распада. Дани пролазе, а њен поглед док држи презентације лута према дворишном кафеу тражећи да ли је он и даље ту…или је још увек ту…или је опет ту. Сасвим случајно упознаје Кристофа, рониоца на подводним истраживањима. Заљубљује се у њега и чини се да нови живот за њу тек почиње када мит о њеном имену почиње да се развија.

24.06. Пад краља (игр.)  / Шпанија, Француска, 2018, 142′
Мануел је утицајни политичар у региону којем све иде од руке. Међутим, његов савршени живот почиње да се распада након што су процуриле вести о његовом учешц́у у корупцијском фонду са Паком, једним од његових најбољих пријатеља. Док медији почињу да извештавају о размерама скандала, странка се збија у редове и само Пако излази неозлеђен. Мануел је протеран из краљевства, а издали су га они који су му били пријатељи до пре само неколико сати. Иако странка жели да на њега свали сву одговорност, Мануел се не предаје. Уз једину потпору супруге и ц́ерке, Мануел схвата да је приморан да се бори против машинерије корупције која је годинама добро подмазивана као и против партијског система у којем краљеви пропадају, али царства опстају.

 

30.06. Рока – девојчица која ће спасити свет (игр.) / Немачка, 2019, 101′
Hрабра, забавна и јединствена – то је Рока. Иако има тек 11 година, живи сама са својом веверицом док је тата “посматра” из свемира. Он је, наиме, астронаут. Уз то, Рока по први пут креће у нормалну школу. Тамо ће се одмах истакнути својим безбрижним и неконвенционалним карактером, а сукобиће се и са школским насилницима. Но неуморна девојчица не стаје, покушаће да освоји и срце своје баке. Бескрајним оптимизмом Рока заједно са својим новим пријатељима доказује да чак и дете има моцћ да промени свет.

 

1.07. Јалда, ноћ за опроштај (игр.) –  / Француска, Иран, Немачка, Швајцарска, Луксембург, 2019, 89′
У Ирану ТВ ријалити може да замени правду, ако Бог да! Маријам је 22-годишњакиња осуђена на смрт због убиства свог мужа, 65-годишњег Насера. С обзиром да је казна већ изречена једино ко може да јој помогне је Мона, ћерка убијеног са којом Маријам мора да учествује у ријалити програму, као и број гласова за опрост који освоји од публике. Овај шоу снима се током Јалде, ноћи предвиђене за опрост која је уједно и зимска краткодневница, веома важна и поштована у иранској култури. Филм је снимљен на основу истинитих прича у којима ТВ студио служи као судница и место за правду. У овој драми, Маријам је та која мора да моли за опрост и живот.

 

8.07. Лепши свет (док.) / Немачка, Аустрија, 2019, 116′,
Како треба да изгледа добар и успешан живот? Да ли је другачији начин живота уопште могућ? Ово је филм који трага за одговорима на ова питања. Резултат је прича о перспективама без страха, о повезаности у музици, природи и друштву, о људима са различитим идејама, али са једним великим, заједничким циљем: одрживим и лепшим светом. Редитељ Ервин Вагенхофер трага за лепотом и добротом и приказује људе који стварају нешто иновативно и корисно. Жене без образовања које граде соларне панеле по селима широм света. Визионари који пуста поља трансформишу у нове зелене оазе. Шумар који развија изградњу најздравијих кућа у свету. Духовни вођа са својим несташним и суштинским порукама и његова сестра са Тибета са огромним срцем за младе. Млади џез трио, пијаниста… Овај филм их све спаја. Да ли ће на крају све бити у реду? Да, на крају све може испасти како треба.

 

14.07. Суне – дечак за све (игр.) / Шведска, 2019, 90′
Суне жели да иде на пут – и то не било који пут, већ школско путовање са Софи у коју је већ дуго заљубљен. То исто жели и она и њих двоје се радују прилици која им се пружила. Али Суне изненада схвата да је венчање његовог деде истог викенда кад и путовање. А како да га пропусти када му је дека уједно и најбољи пријатељ и када је позван да баш он буде кум на том венчању? Пошто не може да се одлучи за једну од тих варијанти, Суне бира – обе. Или нешто између. Добро дошли у породицу Андерсон још једном.

 

15.07. У славу краљици (док.)  / Аустрија, Грузија, Србија, 2020, 82′
Прича о Нони Гаприндашвили која је покорила свет шаха и њене три колегинице/конкуренткиње Нани Александрији, Маји Чибурданидзе, И Нани Јоселиани. Четири Грузијке владале су светском шаховском сценом годинама и смењивале се на њеном трону. У ери хладног рата четири совјетске жене постају иконе светске еманципације. У славу краљици открива њихове испреплетане биографије и приказује увид у њихов садашњи живот као и исечке из живота у самом врхунцу њихових каријера. Жене по којима су целе генерације девојчица у некадашњем СССРу добијале имена и данас су активне у својим школама шаха, на сениорским турнирима и такмичењима. Како каже Нона Гаприндашвили је од најранијег детињства имала такмичарски дух трудећи се да победи старију браћу и све дечаке у комшилуку и то је оно што јој је и после помагало током турнира на којима је играла и против мушкараца, а прву титулу је освојила када је имала само 21 годину.

 

Молимо грађане да се понашају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије, како би спречили ширење и поспешили сузбијање заразне болести КОВИД 19.
ДОБРО НАМ ДОШЛИ!

Оставите одговор

Top