Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > ПРОГРАМ ЗА ОВОГОДИШЊЕ СЛАВЕ У СРБОБРАНУ И НАДАЉУ

ПРОГРАМ ЗА ОВОГОДИШЊЕ СЛАВЕ У СРБОБРАНУ И НАДАЉУ

Ове године „Петровданске свечаности“ трајаће три дана.

Почетак је у Надаљу, на Ивањдан, 07.07. тамошњу славу храма православног.

Планирано је да програм на бини у центру села почне након службе у цркви, око 20.00 часова, тако што ће се публици најпре представити овогодишњи представници наше општине, учесници дечијег фестивала „Србија у ритму Европе“.

Предходно ће публику забављати група аниматора, а након наступа учесника фестивала „Србија у ритму Европе“ на бини ће се смењивати ансамбли Културно уметничких друштава, „Ивањско цвеће“, „Бард“, а публика ће моћи да аплаузом награди децу из плесне групе „Звездице“, у оквиру програма који је назван „Аматери своме граду“

Као звезда вечери наступиће око 22.00 часа Милан Митровић.

Иконописац Милосав М. Павловић ликовној публици ће се представити 9.07.2021. године у 19 часова у Галерији Дома културе у Србобрану.
Милосав М. Павловић је рођен 1954. године у Врбасу.
Школовање започиње у околини Трстеника, где се у манастирима Љубостиња и Лазарица сусреће са хришћанском културном баштином Србије. Одрастајући открива у себи сликарски дар. Животни пут га одводи у сферу природних наука, али паралелно ради на усавршавању сликања икона. Студијска путовања по манастирима и црквама користи за богаћење свога ликовног опуса. Сликајући иконе постиже јединство духовности, сликарства, естетике и препознатљивости.
До сада је имао шеснаест самосталних изложби и преко осамдесет колективних изложби. Активни је учесник на преко педесет ликовних колонија и саборовања.
Награде:
– 2004. године добија Прву награду Пролећног ликовног салона у Врбасу,
– 2006. године добија Прву награду за сликарство Завода за културу Војводине,
– 2014. године добија Специјалну награду за сликарство Пролећног ликовног салона у Врбасу.
Живи и ради у Врбасу.
Молимо грађане да се понашају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије, како би спречили ширење и поспешили сузбијање заразне болести КОВИД 19.

 

У недељу 11.07. на хиподрому у Србобрану одржаће се коњичке трке. Почетак 16. Петровданских трка је у 15.30.

У 20.00 часова предвиђено је да гости Србобрана, као и Србобранци уживају у наступу овдашњих аматера у програму „Аматери своме граду“, а потом ће на бину изаћи Ивана Павковић која ће одржати концерт.

Главни програм овогодишњих „Петровданских свечаности“ је 12. 07. на Петровдан.

Вечерње богослужење је у 18.00 часова у православној цркви.у 19.00 часова аниматори ће пружити забаву деци, а потом у 20.00 часова на бину излази „Банда дрвена“.

У 22.00 пред публику ће стати легендарна група „Рибља чорба“.

Оставите одговор

Top