Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > У ПОНЕДЕЉАК ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ И ФИЛМСКА ПРОЈЕКЦИЈА

У ПОНЕДЕЉАК ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ И ФИЛМСКА ПРОЈЕКЦИЈА

Дом културе вас позива да дођете 16.08.2021. на отварање изложбе слика и пројекцију филма на мађарском језику.

Отварање изложбе слика је у 20 часова. Ауторка изложбе је Киш Наталиа.
Галерија Дома културе, Србобран

О ауторки:
Киш Наталиа рођена је у Новом Саду, 24. октобра 1994. године. У Вашингтону, 2013. године, постаје добитница главне награде на међународном конкурсу плаката „Love your Body“ (NOW Foundation LYB Poster Contest). Студурала је на Академији уметности у Новом Саду, на одсеку графика. 2018. године похваљен јој је цртеж под називом „Степени дубине“ на 2. Међународном бијеналу радова на папиру у Приједору, Босна и Херцеговина. У истој години постала је добитница годишње награде департмана ликовних уметности за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине графика. 2021. године завршила је мастер студије, на Академији уметности у Новом Саду, на одсеку графика, под менторством професора Александра Ботића. У својим радовима се бави дубином простора и елементима који се временом мењају у том простору. Прати не само како време измени простор , већ и како стваралац  временом другачије види исти простор и на колико начина може да прикаже те промене.

 

Пројекција филма „Made in Hungaria“ почиње у 21 час.
Двориште Дома културе
о филму:

A Vajdasági Vándormozi és a szenttamási Kultúrotthon 2021. augusztus 16-án 21
órai kezdettel a Kultúrotthon udvarában bemutatja: a Made in Hungaria című magyar zenés vígjátékot.
Az egész estet betöltő Fenyő Miklós életét feldolgozó, 2009-ben készült filmben a Hungária együttes legnépszerűbb dalai hangzanak el.
Miki, szüleivel pár disszidensként Amerikában töltött év után, visszatér Budapestre. A fiú csomagjában jó pár lemez lapul, kedvenc amerikai előadóitól. Nagy tervei vannak, a magyar Jerry Lee Lewis szeretne lenni, itthon azonban sok minden megváltozott. A régi barátai az új vezért, a népszerű csókkirályt, Rönét követik és gyerekkori szerelme, Vera is más fiúval jár. Miki benevez a Ki-Mit-Tud tehetségkutató versenyre, ahol mindent elsöprő zenéjével óriási sikert arat, így sikerül visszahódítania elveszett szerelmét és barátait.
A film megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A belépés díjtalan.
 Дом Културе Србобран и Војвођански путујући биоскоп представља музички филм који носи назив „Made in Hungaria“ 16. августа. 2021 године у 21 часова у дворишту Дома Културе. Филм је снимљен 2009. године и представља најпопуларније песме Фење Миклоша у стилу рокенрола.
Кратак садржај:
Мики се враћа после неколико година у Будимпешту из Америке са родитељима, с пуном торбом плоча америчких певача. Сан му је да у Мађарској постане славан као Jerry Lee Lewis. Кући га чека потпуно другачија ситуација, друштво има другог вођу, а девојка другог момка. Он ипак успева да оствари своје циљеве и победи на такмичењу „Ко има таленат?“. Са том победом добија назад и старе другове и изгубљену љубав. Филм на жалост није преведен на српски језик, али због музичких нумера вреди погледати.
Молимо грађане да се понашају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије, како би спречили ширење и поспешили сузбијање заразне болести КОВИД 19.
улаз је слободан
Очекујемо вас!

Оставите одговор

Top