Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Промоције > ШКОЛА ЦРТАЊА И СЛИКАЊА У ГАЛЕРИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ У СРБОБРАНУ

ШКОЛА ЦРТАЊА И СЛИКАЊА У ГАЛЕРИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ У СРБОБРАНУ

Са ентузијазмом вас обавештавамо да ће у наредних неколико месеци бити отворена школа цртања и сликања у Галерији Дома културе у Србобрану на коју ће бесплатно моћи да се одазову заинтересовани суграђани.

Идеја је оформљена од стране професора ликовне културе Ђорђа Ћорића и културне установе Дома културе у Србобрану, а идеју је великодушно подржала локална самоуправа општине Србобран.

 

Прву групу полазника чине ученици завршних година основних школа који желе да своје образовање наставе у уметничким средњошколским установама. Ова група ће радити по правилима полагања пријемног испита у средњим уметничким школама и добити сво потребно техничко и теоријско знање за излазак на пријемни испит. Термин је установљен као дупли блок часова (три сата активног рада) викендом у периоду фебруар – мај.

Другу групу полазника могу да сачињавају сви заинтересовани суграђани старосне доби од средњошколског узраста на даље – без икаквих старосних ограничења. Мешана старосна група пружа здраву и флексибилну радну атмосферу у пријатности дружења и креативног духа. Термин за старију групу је замишљен као везани трочас (два и по сата стваралачке енергије) суботом у периоду од 14:30 до 17 часова, такође у периоду фебруар – мај.

Радови који настану као процес учења и креативног стварања биће изложени на изложби која је планирана за јун месец ове године у Галерији Дома културе у Србобрану уз свечано отварање. Пријава и учешће су потпуно бесплатни. Целокупан материјал је обезбеђен од стране локалне самоуправе општине Србобран, а простор рада школе је Галерија Дома културе у Србобрану. Школа са својим радом почиње у суботу 5. фебруара.

Пријављени полазници у старију групу имају флексибилно време доласка у периоду од 14:30 до 17 часова колико траје термин рада (уколико због обавеза не могу да стигну на сам почетак, могу да дођу у том периоду када им одговара).

Своје пријаве можете извршити на бројеве телефона 060/74-86-380 (Ђорђе Ћорић) и 021/731-919 (Дом културе).

На овај начин локална самоуправа општине Србобран и Дом културе Србобран показују да је неговање културних вредности од примарног значаја за квалитетан развој и комуникацију популације, да су деца и ученици будућност нашег места и да им се овим путем обезбеђује квалитетан простор и менторство за улагање у њихов даљи развој.

 

Оставите одговор

Top