Ви сте овде
Почетак > Позориште > РУЖИЧАСТО СЛОНЧЕ И ЛИЈА – ПОЗОРИШТЕ ЗА ДЕЦУ!

РУЖИЧАСТО СЛОНЧЕ И ЛИЈА – ПОЗОРИШТЕ ЗА ДЕЦУ!

Дом културе позива најмлађе суграђане да доћу на позоришну представу
„Ружичасто слонче и лија“.

28.03.2022. (понедељак) у 18 часова
Сала Малог позоришта, Србобран
Улаз слободан

Представа је за децу млађег узраста.

О представи:
Ова представа је једна савремена басна чији су главни ликови кловн, ружичасто слонче и лисица.
Ова представа је једна савремена басна чији су главни ликови кловн, ружичасто слонче и лисица.

Радња:
Ружичастом слончету је досадио циркуски живот. Кловн који је његов дресер, био је груб према њему и слонче одлучује да побегне из циркуса. Своје ново уточиште слонче налази код кума лије. Кума лија богато угости ружичасто слонче и пошто је већ прочитала у новинама, расписану награду за одбеглим слончетом, одлази у циркус да пријави где се слонче налази. Слонче схвата кума лијину намеру и наставља своје бекство. Кума лија и кловн долазе да улове слонче, али га не налазе. Кловн киван на кума лију, мислећи да је то њена превара, баца мрежу преко кума лије и одводи њу у циркус да на место слончета забавља публику. Ова позоришна басна се завршава поуком да ко другоме јаму копа, сам у њу и упада.
У представи учествују три професионална глумца. Представа је пропраћена музичким нумерама веселог карактера аутора класичне музике (Моцарт, Шуберт).

Ову позоришну басну осмислио је и за сцену приредио Предраг Коларевић, реномирани академски глумац и дипломирани политиколог, са богатим искуством рада на дечјим представама, као и на филму, разним ТВ серијама и многобројним позоришним сценама.

Оставите одговор

Top