Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА „ЦРТАМ И СЛИКАМ ОНО ШТО МЕ ЧИНИ СРЕЋНИМ“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА „ЦРТАМ И СЛИКАМ ОНО ШТО МЕ ЧИНИ СРЕЋНИМ“

Након треће годишње ликовне радионице коју је под окриљем Дома културе водио професор Ђорђе Ћорић, одржана је изложба дечијих радова који су овај пут настали под именом „Цртам и сликам оно што ме чини срећним“.

Радионица је трајала четири дана у дворишту Дома културе, а учестовало је 30 ученика нижих разреда основних школа.

Изложбу је отворила директорка установе за културу, Соња Стојновић, која је свим гостима и окупљеним посетиоцима на отварању изложбе пожелела да уживају у дечијим радовима. Она је казала да ће изложба бити постављена током августа у ајнфорт капији зграде Дома културе.

– „Деца су украс света…“ и то доказујемо три године у континуитету кроз ликовне радионице и дечје изложбе које окупе један изразит број публике и због тога сам нарочито срећан и поносан, казао је Ђорђе Ћорић и  додао:

– Захваљујем се установи Дома културе и локалној самоуправи општине Србобран што ми пружају подршку у развоју дечјег стваралаштва у нашој општини. За ове три године колико сарађујемо Дом културе је добио једну нову и верну групацију публике односно поштоваоца креативности и стваралаштва. Мислим да смо до сада урадили много тога на пољу дечје ликовне едукације и да ћемо тако и да наставимо.

 

Након што је поздравио учеснике ликовне радионице и њихове родитење, Ћорић је нагласио:

– На радовима се ишчитавају дечје поруке о срећи и једноставности дечјег света. Све је то доказ како ви, родитељи радите са њима и колико енергије и труда улажете да деца остану деца.

На изложби је публиковано 60 радова. Укупно је радионица изнедрила 98 радова.

– Радови зраче срећом, поетичношћу, искреношћу… Сматрам да је ова изложба добар едукативни садржај за све нас старије како бисмо мало зашли у тај прелепи дечји свет и научили од њих много, каже Ћорић.

– Ове године је изложба је обогаћена једном звездицом која се зове Миа. Она нам долази из Египта са тим да је њена мама рођена Србобранка. Много деце је са Миом причало енглески језик што је једна додатна феноменална ствар у њиховом развоју. Прихватили су је са одушевљењем и заволели. Цртали су се радови на тему египатских пирамида и на тај начин су дечица указала нашој гошћи велико поштовање. Све ово показује и доказује колико сви ми заједно радимо квалитетно у корист наших малишана. Хвала свима још једном и видимо се следеће године на истом месту, поручио је професор Ћорић.

 

Оставите одговор

Top