Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > КУЛТУРНО ЛЕТО – СТИЖЕ „ГОСПОЂА МИНИСТАРКА“

КУЛТУРНО ЛЕТО – СТИЖЕ „ГОСПОЂА МИНИСТАРКА“

Дом културе Србобран изашао је са најавом програма који нас очекују наредних дана у оквиру овогодишње манифестације „Културно лето“. Важно је напоменути да сви програми који су планирани на отвореном простору се у случају лоших временских прилика селе у салу „Позориштанце“.

Већ у понедељак у Дворишту Дома културе очекује нас права посластица. Са монодрамом „Госпођа министарка“ стиже нам Љиљана Стјепановић, једна од легендарних глумица српског глумишта.У 21. час 22.08. сви који воле „даске које живот значе“ имаће прилику да виде како изгледа „Госпођа министарка“ у извођењу Љиљане Стјепановић, а по мотивима текста Бранислава Нушића у монодрами коју је режирао Гале Јанковић.

 

У среду 24.08. на истом месту још једна позоришна представа, али овај пут за децу. „Патролне шапе“ је представа која држи пажњу деце свих узраста. Позната екипа Патролних шапа одлази на море, тако да Рајдер остаје сам да се бори са градским проблемима. Срећом, Маршал и Скај се враћају да помогну, а за изузетно пожртвовање Маршал добија медаљу за храброст у свом ватрогасном друштву. Скај га за ту свечану прилику посебно дотерује, тестирајући своје умеће, што Маршал веома тешко подноси. Духовита прича и весели сонгови ту су да заокупе пажњу деце. Представа почиње у 20.00 часова.

 

У четвртак 25.08. са почетком у 21.00 час Двориште Дома културе испуниће звук који је добро познат домаћој публици. Још једном „Банда Дрвена“ одржаће концерт за своје суграђане. Репертоар је познат, тако да спремите се да заједно певате велике хитове са овом веселом екипом панонских морнара.

 

Дан касније, у петак 26.08. нешто другачији звук на истом месту. Очекује нас солистички концерт Теодоре Мркајић која ће својим кларинетом донети у Двориште класичну музику и приредити нам једно ванвременско музичко путовање. Почетак концерта је у 20.00 часова. За оне који не знају Теодора Мркајић рођена је 1998. године у Новом Саду. Музичку школу уписује прилично касно, са 13 година. Завршава четири разреда ниже школе убрзано, за две године, како би стигла да је заврши упоредо са основном школом. Основну музичку школу завршила је у класи проф Кондић Лазара, у Врбасу, а упоредо и основну школу „Петар Драпшин“ у Турији као „Вуковац“.
Након тога уписује средњу музичку школу у Суботици и наставља сарадњу са професором Кондићем. Средњу школу је завршила са скроз одличним успехом кроз све четири године и проглашена је за Ученика генерације (2013-2017)
Исте, 2017. године уписује Факултет Музичке Уметности у Београду, где је тренутно студент треће године у класи проф. Огњена Поповића.

Током школовања прави веома запажене успехе, доноси велики број првих награда са такмичења, учествује у великим пројектима и концертима и усавршава се радећи са еминентним професорима из земље и иностранства. У средњој школи свира са Суботичком филхармонијом и са својих 16 година улази у историју као најмлађи члан који је свирао кларинет до тада. У току студија остварује још један велики успех, а то је наступ у Београдској филхармонији, где је свирала концерт под вођством чувеног диригента из Велике Британије Хауарда Грифитса.

 

Оставите одговор

Top