Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Позориште > Гостовање драмске секције у Радичевићу

Гостовање драмске секције у Радичевићу

Пројекат Дома културе Србобран који је препознао и финансијски подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама – позоришна представа „Покондирена тиква“, коју су млади србобрански глумци припремили на текст Јована Стерије Поповића уз адаптацију и режију Марка Самарџије, претпремијерно је изведена у Радичевићу у петак 22. септембра 2023. године, на позив Драмског студија „Феникс“, чиме је настављена успешна сарадња Дома културе Србобран и позоришта из Радичевића.

 

Публика је наградила глумце бројним аплаузима и овацијама, а после представе је уприличен коктел. Драган Гаврић, уметнички руководилац Драмског студија „Феникс 95“, истакао је да му је изузетно драго што је сарадња два позоришта настављена и да се нада да ће тако бити и у будућности. Уметнички руководилац драмске секције Дома културе Србобран, Марко Самарџија, захвалио се домаћинима и додао да је увек задовољство гостовати у Радичевићу, и да ће сарадња Србобрана и Радичевића у будућности бити још интензивнија.

Премијера представе „Покондирена тиква – Фема Гасерка“ биће изведена у сали Малог позоришта у Србобрану, у уторак 26. септембра 2023. године у 19 часова. Улаз слободан.
Добро нам дошли!

Оставите одговор

Top