Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > Дани културне традиције 2023

Дани културне традиције 2023

Други дан манифестације ,,Дани културне традиције“ – Модна ревија фризура и венчаница под називом „Сан сваке девојке“

Дом културе Србобран је у сарадњи са студиом венчаница „Гога стил“ из Новог Сада и Гимназијом и стручном школом “Светозар Милетић” Србобран, приредио у свом дворишту, 13. октобра, праву модну ревију која је спој традиционалне фризуре са савременим венчаницама. Ученице ове школе су биле и модели, носећи по писти венчанице, али и фризуре које су припремиле њихове другарице са одсека – фризер.

Модели су биле: Милица Бијелац, Ивона Скендеровић, Милица Ђовчош, Бранислава Симин, Анђела Боснић, Милена Радојковић, Александра Максимовић, Ивона Воргић, Теодора Крстоношић,Теодора Момчиловић, Мирјана Лукић, Лила Бакош и Сабрина Сабо.

„Мешовити брак“; је приказ традиционалне војвођанске свадбе којим је употпуњен трећи дан манифестације „Дани културне традиције“; у Дому културе Србобран 14. октобра 2023. године.

Шесточасовна свадба, у којој су учествовали чланови КУД-а „Стеван Владислав Каћански – Бард“; из Србобрана, „Клуб за неговање традиције и обичаја свих народа и народности Војводине“ из Србобрана и удружење „Рука спаса – Савка Лазић“ такође из Србобрана, приказали су цели догађај са свим аспектима традиције српског и мађарског народа, уз музику, игру и храну из нике давнијих времена.

Оставите одговор

Top