Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА НЕЛЕ ХОРВАТ

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА НЕЛЕ ХОРВАТ

По први пут ликовна публика у Србобрану има прилику да види сликарске радове рађене необичном техником, батиком на свили. Представила се уметница из Суботице, Нела Хорват, која је једина која у свом уметничком изразу користи ову древну индонежанску сликарску технику у Србији.

Занимљивост која баца посебно светло на овај догађај је да је Дом културе Србобран први који је у години која је проглашена светском годином сликања батиком на свили организовао једну овакву изложбу. Вест је стигла из Америке, из државе Колорадо, а слике са отварања су отишле тамо.

Изложба „Приче у камену“ је отворена до 08.фебруара, а можете је погледати у Галерији Дома културе сваког радног дана од 7 до 16.00 часова.

На отварању су наступили проф. Стефан Миловић на кларинету и Горан Благојевић који је говорио своју ауторску песму, а присутнима су се обратили Рајко Каришић, уметнички фотограф и сарадник Неле Ковач, затим ауторка слика и директор Дома културе, Дејан Корцеба, који је изложбу прогласио отвореном. Програм је водила Андреја Поповић, технички организатор.

Са уметницом из Суботице с’обзиром на интересовање за ову технику сликања договорено је да наредних дана, током трајања изложбе, одржи радионицу где ће заинтересоване упутити у тајне сликања овом сликарском техником.

Оставите одговор

Top