Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Концерти > ДОЛАЗИ БЕОГРАДСКИ ГУДАЧКИ КВАРТЕТ

ДОЛАЗИ БЕОГРАДСКИ ГУДАЧКИ КВАРТЕТ

Петак 14.12.2018. у 19 часова

Галерија Дома културе, Србобран

Улаз слободан

Чланови квартета су: Невенка Татић – професор музичке школе, солиста и камерни музичар,

Владимир Васиљевић – професор музичке школе Мокрањац, солиста и камерни музичар – виолина

Душан Стојановић – соло челиста симфонијског оркестра РТС-а, солиста и камерни музичар – виолончело

Ивана Ерчић – камерни музичар – виола

Београдски гудачки оркестар основан је јануара 1990. године. Својом успешном концертном ангажованошћу и широком медијском заступљеношћу је ушао у ред водећих српских камерних ансамбала.
Квартет је наступао у свим већим градовима наше земље. Учесници су бројним међународних фестивала у Београду, Новом Саду и Нишу. Међутим, овај квартет је заступљен и на интернационалној сцени. Гостовали су у Hрватској, Македонији, Великој Британији, Немачкој, а чест су гост италијанских концертних подијума.
Године, 2000. Београдски гудачки квартет издаје свој први ЦД под називом „Нумеро Уно“, други ЦД, са делима Оторина Респигија, следи већ након две године, док трећи Цд, са делима Дмитрија Шостаковича издају 2009.године.
Успешну дугогодишњу сарадњу имају са Секретаријатом за културу града Београда, а сарађују и са Министарством културе, Центром за музику Коларчеве задужбине, Београдским културним центром, као и са Мадленијанумом и Југоконцертом.
После паузе у раду, од 2012.године, квартет добија концертну делатност и у сарадњи са СОКОЈ-ем, реализује пројекат – концерти музике српских композитора у 2017.години

Оставите одговор

Top