Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ИЗЛОЖБА СЛИКА „МИТ И СВЕТО“ У НАШОЈ ГАЛЕРИЈИ ДО 01.04.2019.

ИЗЛОЖБА СЛИКА „МИТ И СВЕТО“ У НАШОЈ ГАЛЕРИЈИ ДО 01.04.2019.

Изложба слика, аутора Данила Вуксановића отворена је у понедељак увече у галерији Дома културе.

Најпре, директор Дома Културе Владимир Николић обратио се присутнима представљајући укратко Данила и његов рад, као и остале учеснике отварања изложбе. а потом су ученице основне музичке школе „Врбас“, Јелена Бојанић и Јелена Јосифљевић, одсвирале на клавиру неколико краћих композиција класичне музике.

– Слике које видите вечерас овде, заправо су слике из неколико различитих циклуса које су посвећене различитим темама али заједнички им је начин на који су изведене, рекао је Вуксановић указујући на то да су неки од изложених радова, попут портрета нашег учењака и претходника Вука Караџића, Гаврила Стефановића Венцловића, значајне и за сам Србобран јер су „те слике које на најбољи начин могу да дочарају нешто што је заправо и баштина места у којем смо вечерас“.

– Тако затварамо симболички пун круг и захваљујем се и надам да ћете пронаћи нешто занимљиво у мојим радовима, рекао је приликом отварања изложбе аутор, Данило Вуксановић.

Дугогодишњи сарадник Дома Културе, Нада Шарчев, употпунила је овај догађај читајући неколико одабраних текстова владике Николаја Велимировића али и нашег нобеловца, Иве Андрића.

Ево шта је приликом отварања, у изјави за медије рекао сликар Данило Вуксановић:

Оставите одговор

Top