Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ОТВОРЕНА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА УДРУЖЕЊА АТЕЉЕ 05!

ОТВОРЕНА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА УДРУЖЕЊА АТЕЉЕ 05!

Годишња изложба радова чланова Удружења ликовних аматера „Атеље 05“ из Врбаса, „Година ова… добра и вредна“, отворена је јуче у Галерији Дома културе у Србобрану.

У питању је шеснаести по реду годишњак овог удружења, основаног 2005. године, а одржани догађај отпочео је наступом младе пијанисткиње, Јелене Бојанић, ученице шестог разреда.

Милица Зарић, директор Дома културе у Србобрану, прва се обратила присутнима:

Сарадња између Дома културе Србобран и Атељеа 05 из Врбаса датира још из 2005. године, када је овај атеље и основан. Кроз колективне као и самосталне изложбе својих чланова, најброjнији су у нашој колонији „У Ленкином прстену“ као и на нашој Зонској смотри ликовних стваралаца аматера Војводине.

Овај скуп стваралаца из области ликовне културе, вајарства, уметничке фотографије као и сродних области блиских људској души, свих ових година су наши највреднији сарадници али и наши прави пријатељи који су увек ту за Дом културе Србобран, посебно од кад је председник удружења то господин Драган Симић. Удружење Атеље 05 успоставило је и сарадњу са србобранским ликовним удружењем „АРТ“ , а унутар њиховог удружења стварају и наши ликовни ствараоци Ивица Бачак и Драгица Груборовић. Добро је и лепо имати овакве сараднике и пријатеље јер смо као вечерас у прилици да видимо 36 стваралаца, тј. њихова дела различитог уметничког сензибилитета и поетике што обогаћује ликовни програм Дома културе Србобран. – изјавила је Зарић.

У склопу вечери, говорио је и Драган Симић, председник гостујућег удружења:


Ми се овде осећамо као код своје куће. Увек смо лепо примљени и имамо добре, квалитетне везе са Србобранцима, на многим пољима, па и на овом, ликовном.
– рекао је Симић, додајући:

Ово је изложба „Удружења ликовних аматера“ Атеље 05 из Врбаса и ту има нешто занимљиво, из мог угла. Ми смо задржали тај назив, „Удружење аматера“ али код многих изложених радова аматерски ниво давно је превазиђен. Неки су много озбиљнији од оних који се могу назвати академским, тако да немојте да вас назив „Аматери“ завара.“

Изложено је укупно 36 радова, укључујући и радове наших суграђана Ивице Бачака и Драгице Груборовић.

Изложба ће бити отворена до 06. 02. 2020.

Оставите одговор

Top