Ви сте овде
Почетак > Трибина > СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ!

СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ!

Удружење „Србобранска иницијатива младих“, уз подршку Дома културе Србобран, основних школа и општине Србобран, организоваће у суботу, 01. фебруара, трибину посвећену борби против вршњачког насиља.

Свакодневни медијски извештаји и резултати разних истраживања спроведених на тему вршњачког насиља указују нам да овај проблем савременог друштва поприма све веће размере и добија све теже облике. Вршњачко насиље је све заступљеније у основним школама и то у узрасту од VI до VIII разреда. Једна од мера превенције овог проблема односи се на едукацију ученика. Учење и усвајање нових знања и вештина као и њихова примена у животним ситуацијама доприносе промени понашања и смањењу насиља. Циљ ове трибине је едукација и подизање свести код ученика о проблемима и последицама које са собом носи вршњачко насиље. Деца треба да науче да буду толерантна, да имају разумевања и да толеришу једни друге јер је то услов здравог одрастања и добре атмосфере у школи.

Организатори најављују да је ово само прва трибина у низу, и да нас у наредном периоду очекује мноштво активности у оквиру ове теме.


Оставите одговор

Top