Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > С ПЕСМОМ У СУСРЕТ ПРАЗНИКУ

С ПЕСМОМ У СУСРЕТ ПРАЗНИКУ

Песничко вече према мотиву цитата енглеског писца Лоренс Дарела „Жену можете волети, можете патити због ње, или је преточити у књижевност“ одржано је овог петка у Галерији Дома културе.

Песник из Србобрана и члан удружења „Мед и жаока“, Горан Благојевић, организовао је ово књивежно дружење, уочи надолазећег празника, у сарадњи са Домом културе у Србобрану.

Од укупно 18 ауторских песама које је у току вечери Благојевић одрецитовао, две су нове, до јучерас непознате јавности. Оне се не могу пронаћи у већ издатим Горановим књигама, а песник је кроз њих најавио нову збирку личне поезије, планирану за ову годину.

Мотив и назив вечери, појаснио је следећим речима:

„Предност је и врлина песника то што се може замотати и сакрити у песму. Она је идеалан начин да се ствари које се не могу тако лако рећи жени, лице у лице, ипак изнесу. А ако си мало слабијег срца, у смислу храбрости, што је често случај код нас мушкараца, песма ту може да послужи и добро је решење којим се емоције сажимају. Ја када пишем знам тачно, шта је и како је, а коначно, ви имате песму коју можете чујете.“ – изјавио је Благојевић

Божана Стојковић, организатор Дома културе, означила је крај вечери:

„Надам се сте уживали вечерас и да сте осетили како ова два шармантна господина негују емоције. Жена није направљена од стопала да је неко гази, нити од главе да би владала, већ од ребра и испод руке да је заштити и близу срца, да се воли. Па према томе, драга господо, волите и поштујте своје жене!“

Благојевић је такође честитао свим женама надолазећи 8. март, посветивши своје стихове и рецитал свим гостујућим и другим дамама, а вече је посебно уприличено гитарском пратњом Дејана Субакова, учитеља гитаре у школи „Кос и Кокос“.

Оставите одговор

Top