Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > НОВА ИЗЛОЖБА У МАРТУ!

НОВА ИЗЛОЖБА У МАРТУ!

Дом културе вас позива на самосталну изложбу слика Браце Азарића.

У Галерији Дома културе у Србобрану,

12. 03. 2020 у 19:00 часова.

Брацо Азарић је рођен 1951. године у Новим Козарцима, општина Кикинда, где и данас живи. Прву самосталну изложбу имао је у Крагујевцу 1973. године. После тога је уследио велики број групних и самосталних изложби, сликарских колонија, као и ликовних сусрета, чији је тачан број врло тешко прецизно одредити због недостатка вођења евиденције. Стил сликања – експресионизам. Акценат ставља на осећања.  Каже о себи: „то је моћ, то је Божји дар, своја осећања-пренети на платно!“           

Гледајући слике Браце Азарића чак и лаик за уметност, одмах схвати да су у питању оригинална дела. Под том констатацијом не мислим на уметнички правац, већ на оригиналност појединца. 

Живимо у времену вртоглавог технолошког напретка, а према класици се односимо са делимичним подозрењем. Проживљавајући искуства разних догађаја последњих година, изложби слика, скулптура, па чак и ручних радова, имамо утисак делимичних копија делова уметничких дела, па чак и целих концепција. Све захваљујући моменталној доступности информација, у овом случају, туђе уметничке имагинације. Код Браце Азарића то није случај.

Пожелимо му још пуно идеја, реализације и промоција истог. “                                                                                                 

-написао је Иштван Фуско , потпредсеник АртЦЕНТАР, Нови Сад,
филијала ArtCENTAR Београд

Оставите одговор

Top