Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Биоскоп > ФЕСТИВАЛ СЛОБОДНА ЗОНА У СРБОБРАНУ

ФЕСТИВАЛ СЛОБОДНА ЗОНА У СРБОБРАНУ

Од 08. 07. па све до краја јула, публика у Србобрану имаће прилику да види 4 филма који су приказани на прошлогодишњем фестивалу „ Слободна зона“

Слободна зона је филмски фестивал основан 2005. године са идејом да се кроз популаризацију ангажоване кинематографије, која није део уобичајеног биоскопског репертоара, отвори простор за промоцију, промишљање и разумевање актуелних друштвених појава и проблема у свету, земљи и региону.

После Фестивала који се дешава сваке године у новембру, фестивал креће на турнеју Слободне зоне где публици у мањим градовима, местима и селима приказује 5 до 7 најбољих филмова са претходног фестивалског издања.

Дом културе ове године се одлучио за 4 филма која ће сваке среде током јула бити приказани на већ добро познатом месту – терену иза спортске хале од 21,15.

08.07. Алис и градоначелник

15.07. Округ

22.07. Моје невероватно лето са Тес

29.07. Звезда од 100кг

Пројекције се одржавају на отвореном уз поштовање мера које је донела Влада Републике Србије, пројекције су бесплатне

 

 

НАЈАВА ЗА ПРВУ ПРОЈЕКЦИЈУ!

Фестивал Слободна зона у Србобрану!

 

Трећа биоскопска пројекција у Србобрану, у оквиру „Културног лета 2020.“ биће одржана у среду 8. јула са почетком у 21:15, на кошаркашком терену иза спортске хале, а приказиваће се филм „Алис и градоначелник“.

О филму:

Градоначелник Лиона, Пол Терано, пати од егзистенцијалне кризе. Након 30 година у политици, осећа се потпуно празно и лишен идеја. Како би то превазишао, Пол ангажује младу и паметну филозофкињу, Алис Ајман, за необичан посао предлагања идеја Градској скупштини. Кроз њихов однос редитељ на духовит и дирљив начин преиспитује савремени живот, кроз филтер две генерације. Дијалог двеју дијаметрално супротних личности које преиспитују све оно у шта су до тада веровале.

Оставите одговор

Top