Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > БОЈОМ ДО ОСМЕХА И ЗНАЊА

БОЈОМ ДО ОСМЕХА И ЗНАЊА

Четрдесетак наших малих суграђана у предходних месец дана под окриљем Дома културе учестовало је у ликовној радионици „Бојом до осмеха и знања“ коју је водио сликар Ђорђе Ћорић.

Радови су данас изложени на Тргу слободе, тако да свако ко прошета може да види креације настале током радионице и на тај начин пружи подршку младим заљубљеницима у боје. Можда се међу њима крије и неко ново велико име српског сликарства.

– Радионица је окупила бројну децу а ми смо због мера заштите против ширења коронаворуса, организовали три групе полазника који су се окупљали два пута недељно у дворишту Дома културе и цртали. Имали смо план да организујемо два циклуса радионице и организујемо две изложбе, због великог интересовања деце, али смо се због заштите здравља одлучили на једну изложбу. Сав прибор за рад деце обезбедио је Дом културе Србобран, а са децом је радио млади уметник Ђорђе Ђурић. Изложбени простор је помало несвакидашњи, Трг слободе, како би сви заинтересовани грађани могли да виде радове настале на радионици, а да се не изложе опасностима окупљања у затвореном простору. На исти начин ускоро ћемо приказати још једну изложбу, а припремамо и видео материјал са вечери поезије који ћемо емитовати љубитељима ове врсте уметности. Култура не може стати ни у доба короне, морамо пронаћи баланс између потреба наших суграђана и прописаних мера Штаба за ванредне ситуације, рекла је у својој изјави за медије, Милица Зарић, директорка Дома културе Србобран.

Оставите одговор

Top