Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Изложбе > ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ ОСМОГ МАРТА

ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ ОСМОГ МАРТА

Изложба слика „Она је љубав“, посвећена је свим мајкама, бакама, секама и свим другим драгим женама.
Ближи нам се свима познат и драг празник који, у међународним оквирима, слави слободу жена да се изјашњавају и утичу на све аспекте друштвеног живота. Поводом Дана жена, Дом културе у Србобрану организује изложбу слика чији су ствараоци као инспирацију имали искључиво припаднице лепшег пола.

Галерија Дома културе од данас је отворена за јавност, а у њеном простоту могуће је видети 22 дела настала у периоду од 5 година, углавном на ликовним колонијама које крајем лета организује баш ова Установа.

Слике које се чувају у депоу угледале су светлост дана и наредне две недеље биће на располагању свим знатижељним посетиоцима који цене и уживају у ликовној уметности.

У питању су дела различитих сликара, углавном из: Врбаса, Новог Сада, Бачке Паланке, наравно Србобрана, али и других места са простора Војводине. Све су то ствараоци који се радо одазивају на колоније поводом манфестације и књижевне награде “Ленкин прстен”.

Како је епидемиолошка ситуација неповољна, неће бити званичног отварања изложбе, како би се избегло окупљање већег броја људи на једном месту. Молимо грађане да приликом доласка у Галерију не чине то у групама, већ појединачно или у пару.

За све оне који желе да виде слике, а нису у прилици да посете галерију Дома културе, постоји и онлајн приказ изложених дела.

Оставите одговор

Top