Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Биоскоп > БИОСКОП НА ОТВОРЕНОМ! (Слободна зона)

БИОСКОП НА ОТВОРЕНОМ! (Слободна зона)

Суне – дечак за све (игр.) – р: Јон Hолмберг / Шведска, 2019, 90′
Среда, 14.07.2021. у 21 час
Двориште Дома културе
улаз слободан
Молимо грађане да се понашају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије, како би спречили ширење и поспешили сузбијање заразне болести КОВИД 19.

О филму:
Суне жели да иде на пут – и то не било који пут, већ школско путовање са Софи у коју је већ дуго заљубљен. То исто жели и она и њих двоје се радују прилици која им се пружила. Али Суне изненада схвата да је венчање његовог деде истог викенда кад и путовање. А како да га пропусти када му је дека уједно и најбољи пријатељ и када је позван да баш он буде кум на том венчању? Пошто не може да се одлучи за једну од тих варијанти, Суне бира – обе. Или нешто између. Добро дошли у породицу Андерсон још једном.
О РЕДИТЕЉУ
Јон Hолмберг је рођен 1974. у Шведској. По завршетку школе за глуму у Стокхолму, бавио се позориштем. Док је продуцирао своје драме, радио је за различите продуцентске куц́е, пишуц́и и режирајуц́и за телевизију. Углавном комедију. Од тада се велики број Јонових серија и емисија емитује у Шведској и другим земљама. Суне – дечак за све је његов други дугометражни филм. Прошле године је режирао филм Суне против Суна, који је такође приказан у оквиру селекције Berlinale Generation и остварио велики успех са преко 450 хиљада продатих улазница.
ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДЕ
Берлин Интернатионал Филм Фестивал 2020
Рига Интернатионал Филм Фестивал 2020
Филмфест Hамбург 2020
ОПИС
Суне – дечак за све (игр.)
Редитељ: Јон Hолмберг
Земља: Шведска
Година: 2019.
Трајање: 90′
Језик: шведски
Улоге: Elis Gerdt, Baxter Renman, Tea Stjärne

БИОСКОП НА ОТВОРЕНОМ!
(Слободна зона)
У славу краљици (док.) – r: Tatia Skhirtladze, Anna Khazaradze / Austrija, Gruzija, Srbija, 2020, 82′
Четвртак, 15.07.2021. у 21 час
Двориште Дома културе
улаз слободан
Молимо грађане да се понашају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије, како би спречили ширење и поспешили сузбијање заразне болести КОВИД 19.
Прича о Нони Гаприндашвили која је покорила свет шаха и њене три колегинице/конкуренткиње Нани Александрији, Маји Чибурданидзе, И Нани Јоселиани. Четири Грузијке владале су светском шаховском сценом годинама и смењивале се на њеном трону. У ери хладног рата четири совјетске жене постају иконе светске еманципације. У славу краљици открива њихове испреплетане биографије и приказује увид у њихов садашњи живот као и исечке из живота у самом врхунцу њихових каријера. Жене по којима су целе генерације девојчица у некадашњем СССРу добијале имена и данас су активне у својим школама шаха, на сениорским турнирима и такмичењима. Како каже Нона Гаприндашвили је од најранијег детињства имала такмичарски дух трудећи се да победи старију браћу и све дечаке у комшилуку и то је оно што јој је и после помагало током турнира на којима је играла и против мушкараца, а прву титулу је освојила када је имала само 21 годину.
О РЕДИТЕЉКАМА
Татија Шкиртладзе рођена је 1976. године у Тбилисију у Грузији, а живи и ради у Бечу. Дипломирала је на Универзитету примењених уметности у Бечу, а мастер студије завршила је на Универзитету уметности у Hоландији. Татија ради у различитим медијима, као и на креирању различитих уметничких пројеката. Предаје видео уметност на Универзитету примењених уметности у Бечу. Суоснивачица је бироа за културну импликацију – СуК.
Ана Hазарадзе је рођена у Тбилисију у Грузији, а завршила је режију на Универзитету уметности у Лондону. Ана се заљубила у продукцију након повратка у своју домовину, откривши бројне могућности у филмској индустрији Грузије која је поново оживела. Она је 2013. године, заједно са британском продукцијском кућом Bird in Hand Productions, продуцирала филм редитеља Вилијама Олдројда In Mid Wickedness који је победио на фестивалу Sundance. Цео филм је снимљен у Грузији.
ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДЕ
CinéDOC Tbilisi International Film Festival 2020
CinEast Film Festival, Луксембург 2020
ОПИС
У славу краљици (док.)
Редитељ: Tatia Skhirtladze, Anna Khazaradze
Земља: Аустрија, Грузија, Србија
Година: 2020.
Трајање: 82′
Језик: грузијански, руски, српски, енглески, немачки
Улоге: Nona Gaprindashvili, Nana Ioseliani, Nana Alexandria


Оставите одговор

Top