Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > ЛЕНКИНА ВАРОШ У ЗНАКУ ЉУБАВИ, ПОЕЗИЈЕ И РОМАНТИКЕ…

ЛЕНКИНА ВАРОШ У ЗНАКУ ЉУБАВИ, ПОЕЗИЈЕ И РОМАНТИКЕ…

Данас у Србобрану све је у знаку манифестације „Ленкин прстен“. У Галерији Дома културе одржава се научни скуп „Породица Дунђерски – грађанска култура српске Војводине“. Скуп је почео у 10.30 и трајаће до 17.00 часова.

 

Више угледних говорника са различитих аспеката говоре о породици Дунђерски и њиховом утицају на период до другог Светског рата. Пројекат је настао као плод сарадње Дома културе, Матице Српске и Општине Србобран.

 

 

Око 13 часова испред Задружног дома кренуо је фијакер који све грађане који пожеле вози у бесплатну вожњу улицама Србобрана. Фијакер је тамо до 16.00 часова, па ко је за мало романтике и сећања на стара времена када је фијакером кроз Србобран погледе привлачила прелепа Ленка, узданица породице Дунђерски и велика муза Лазе Костића су добродошли.

У Народној библиотеци у Србобрану од данас до 19. новембра, уз светлост свећа у периоду од 17 до 18 часова, читаће се љубавна поезија – „Љубав у стиху“.
Свако ко жели, може да учествује, тако што ће одабрати сам песму коју ће рецитовати или нам се представити са својом ауторском.

Данас смо добили потврду да ће свечано откривање споменика Ленки Дунђерски бити у суботу у 16.00 часова на Тргу слободе. Ленка се враћа међу своје Србобранце!

Коначно вечерас у Rick’s caffe-у наступом ће музички уобличити овај дан „Банда дрвена“ са својим познатим репертоаром песама које најчешће певају заједно са публиком.

Присетимо се да су у оквиру манифестације „Ленкин прстен“ у Ленкиној вароши пред србобранску публику, са представом „Љубавни времеплов“, у уторак увече изашли Весна Станковић и Владимир Прерадовић Лорд и побрали огроман аплауз публике у сали „Позориштанце“. Било је право уживање гледати глумачко умеће Весне Станковић и њеног партнера који је музички уобличио овај сјајни кабаре.

 

Оставите одговор

Top