Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Промоције > О ТАЈНИ ДУШЕ СА АЛЕКСАНДРОМ МАРИЋЕМ

О ТАЈНИ ДУШЕ СА АЛЕКСАНДРОМ МАРИЋЕМ

Јуче у Србобрану, у галерији Дома културе, одржана је промоција збирке песама „Тајна душе“ Александра Марића. Водитељ програма била је Милица Зарић, директор Дома културе у Србобрану, а књижевно вече отворено је најавом гостујућег песника:

„Са нама је вечерас Александар Марић. Поред тога што је песник, он је и официр Војске Републике Србије, бави се писањем поезије и прозе, плесом и екстремним спортовима, а добитник је и бројних награда.“ – изјавила је Зарић, додајући, „Он је вечерас ту како би вам представио своју збирку песама, Тајна душе„.

Инерактивна форма догађаја, омогућила је посетиоцима промоције да упознају аутора представљене збирке. Марић за себе тврди да се писањем почео бавити рано, због чега у шали каже да је „ове године – у својој 35-ој, напунио 20„. Прве стихове пише поласком у средњу школу, а након две деценије, под наговором пријатеља и блиских људи, коначно објављује своју прву збирку песама. Да књига угледа светло дана, заслужан је издавач „Банатски културни центар“ из Новог Милошева.

Његова збирка „Тајна душе“, подељена је у четири целине, односно, четири циклуса, а садржи и четири песме, које деле исто име, „Знаш ли?“. Упечатљив је и Марићев специфичан начин изношења песама, уско повезан са његовим схватањем уметности.

„Уметност доживљавам вишеструко. Када пишем или када читам неку песму, не желим да је доживим само као песму. Желим да је доживим као скуп више слика и тако употпуним тај угођај који имам док ту песму читам, или, ако сам ја тај који представља песму другима, настојим да је употпуним на што више могућих начина, да је приближим људима и покушам да је дочарам. Циљ је презентовање песме на начин на који сам је ја доживео, онда када сам је писао, невезано за онај тренутак када људи читају песму и доживе је на свој начин. Често када сам читао песме других аутора, мени је била жеља да сазнам стваран разлог и начин настанка дате песме, да кажемо, ону оригиналну верзију. Када се ради о промоцијама мојих песама, трудим се да људима презентујем ту оригиналну верзију својих песама.“ – говори Александар.

У овој промоцији, учествовао је и Милош Диклић, млади песник из Панчева:

Ја сам ту како бих у што бољем светлу представио мог драгог колегу, Александра Марића, који се заиста пожртвовано бави свим стварима у свом животу.

Нешто касније, он је извео и рецитал песме из своје збирке песама „Тренуци“, чиме је најављено његово гостовање у Дому културе, планирано за следећу годину.

„Тајна душе“, продавана је по промотивној цени од 400,00 динара.


Оставите одговор

Top