Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Позориште > ЗАПИС СА ПОЗОРИШНЕ ПРОБЕ!

ЗАПИС СА ПОЗОРИШНЕ ПРОБЕ!

Већ извесно време код нас се одржавају позоришне пробе за представу „Покондирена тиква“. Премијера се планира за 28.06. а више на ову тему рекао је Марко Самарџија, уметнички руководилац драмске секције Дома културе и професор србобранске гимназије који режира и који је урадио адаптацију текста. Директор Дома културе, Дејан Kорцеба, као и Вељко Голуб, талентовани младић, али и победник фестивала „Србија у ритму Европе“ који се недавно вратио из Амстердама где је био управо захваљујући победи на овом фестивалу, такође су говорили овом приликом.

Припреме за наредни фестивал „Ритам Европе“ су почеле, а прошлог викенда у Зрењанину је одржан први камп учесника фестивала где су се упознали са градом домаћином. Имали су пријем код градоначелника, а међу учесницима кампа били су и наши представници, поменути Вељко Голуб и Биљана Јацић, који ће наступити на фестивалу и представиће се са песмом из Бугарске.

Из Амстердама Вељко се вратио пун утисака, добили смо неколико фотографија од њега, а о самом путовању каже:

– Захвалан сам председнику општине, општини, Дому културе и организацији Ритам Европе првенствено за пружену прилику за учешће на фестивалу који има високу телевизијску фреквенцију, као и за потпуну подршку и путовање у Холандију. Своје искуство у Холандији описао бих као једно од најлепших у свом животу, остаће заувек у мом сећању. Свим младима бих поручио да се такмиче, уживају, боре се за себе и своје квалитете, плешу, певају и побеђују.

У Зрењанину са Вељком и Биљаном, нашим представницима на овогодишњем фестивалу „Ритам Европе“ био је и директор Дома Kултуре, Дејан Kорцеба. Био је и на проби позоришне секције, па је била ово прилика за кратак разговор.

Са младим, талентованим глумцима аматерима ради Марко Самарџија, сарадник Дома културе, професор књижевности у србобранској гимназији који је за ову прилику адаптирао текст Јована Стерије Поповића, тако да је Фема из представе „Покондирана тиква“ једна млада девојка која је умислила да постане популарна и на друштеним мрежама оствари свој сан.

Шта је успут добила, а шта изгубила сазнаћемо на премијери која се најављује за 28.06. За наш сајт говори нешто више на ову тему редитељ представе:

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Top