Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > ПЕТРОВДАНСКИ ДАНИ

ПЕТРОВДАНСКИ ДАНИ

Синоћњим концертом групе Ван Гогх који је почео ватрометом изнад Трга слободе стављена је тачка на још једну свечаност „Петровдански дани“ којом Србобранци обележавају своју храмовску славу. Препун трг је био, а публика је певала заједно са Ђулетом и његовим бендом.

Kао увертира била су два наступа србобранских бендова „Промена плана“ и „Банда дрвена“ који су припремили публику за оно што их је чекало у наредна два сата. Жестоки звук роцка по коме је Ван Гогх познат деценијама је одушевио публику која је певала заједно са бендом.

Госте је пре концерта поздравио домаћин, председник општине Србобран, Радивој Дебељачки.

Наравно, неизоставно је да се помене и предходна ноћ која је била у знаку концерта Ане Бекуте, а предходио је програм „Аматери своме граду“ где су се на сцени смењивале фолклорне групе и оркестри овдашњих KУД-ова.

Све у свему иза нас је остао још један успешно организован догађај по коме је Србобран препознатљив далеко изван граница нашег атара. Организатори, Општина, Дом културе, Центар за спорт и туризам, били су на висини задатка, а свакако својим програмима да Петровдан буде обележен на што свечанији начин допринела је и Српска православна црква која се по први пут укључила организујући један концерт и две трибине у оквиру „Петровданских свечаности“.

 

Оставите одговор

Top