Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > ИВАЊДАН У НАДАЉУ

ИВАЊДАН У НАДАЉУ

Надаљчанке и Надаљчани, заједно са гостима из суседних места, прославили су јуче Ивањдан – славу месног православног Храма Рођења Светог Јована Крститеља, и славу места. Песма и игра обележили су на тренутке кишно, али ипак прелепо поподне и вече у Надаљу, док су ивањски венчићи красили многе сеоске куће и главе младих. Све у славу Светог Јована, заштитника Надаља.

На бини у центру села смењивали су се играчке групе КУД-а „Стеван Владислав Каћански Бард“ из Србобрана, домаћег КУД-а „Ивањско цвеће“, популарне „Звездице“, затим Клуба за неговање традиције и обичаја свих народа и народности Војводине из Србобрана, солисти на гајдама, фрули, двојницама и цитри, Угљеша Сурдучки говорио је поезију… Организатори програма били су Дом културе Србобран и Центар за спорт и туризам општине Србобран, а генерални покровитељ Општина Србобран.

Звезда веечери био је Никола Роквић. Пред сам концерт, окупљенима се обратио Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, зажелевши свим Надаљчанима срећну славу.

„Срећан вам дан нашег Надаља. Свим онима који су дошли са стране, желим добродошлицу. Ово је место широког срца, отворено за све људе. Надам се да ћете сви уживати вечерас, да ћете имати леп провод у нашем Надаљу. Уживајте у концерту и још једном срећан вам Ивањдан“, поручио је са бине Дебељачки.

Током дана најбоље су се забављала деца, на сваком кораку вртели су се рингишпили, трамболине су чекале оне највештије, није недостајало слаткиша и играчака, за све по нешто, да Ивањдан остане дуго у памћењу.

Оставите одговор

Top